*Nettavisen* Nyheter.

Svensk stjernetrener til Manglerud Star

Mats Waltin skal være Manglerud Stars trener de neste tre årene. Foto: Alice Johansen

Svenske Mats Waltin skal lede Manglerud Star til toppen de neste tre årene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Styreleder Svein Rokseth (til venstre), trener Mats Waltin og sports- og marketssjef Jan Gullberg i garderoben til Manglerud Star. Foto: Alice Johansen

Onsdag ettermiddag offentliggjorde Manglerud Star at de har signert den svenske stjernetreneren Mats Waltin.

Dette er på ingen måte en liten signering for hockey-klubben, som rykket ned fra øverste nivå sist sesong, og skal spille i 1.- divisjon denne sesongen.

Skal slåss mot de beste

Waltin har signert en treårskontrakt med klubben fra Manglerud.

- Vi er veldig fornøyd med å få kloa i Mats, han er en meget dyktig og kjempespennende trener. Vi har ingen hårete ambisjoner, men målet er at om tre år skal vi være etablert på øverste nivå, og slåss mot de beste lagene, sier styreleder Svein Rokseth i Manglerud Star.

Inspirert av Manglerud

Med over 20 års trenererfaring, som inkluderer svenske toppklubber og både det svenske og det slovenske landslaget, skulle man tro at Waltin er mer enn kvalifisert til å føre Manglerud Star tilbake til øverste nivå.

- Da jeg ble kontaktet av Manglerud Star, og de fortalte om klubben og deres fremtidsplaner følte jeg en veldig inspirasjon. Det passet meg fint med tanke på at jeg bestandig har tenkt at Norge er en veldig interessant plass å jobbe, forteller Waltin selv.

På tirsdag møtte han spillerne han skal lede for første gang.

- Jeg kan ikke si noe om kvaliteten på spillerne basert på det lille jeg har sett hittil. Det jeg kan si på bakgrunn av min erfaring som trener, er at det er de spillerne som vet hvorfor de spiller hockey og som har de personlige kvalitetene som trengs, som får en god utvikling, sier svensken.

Han er klar på at det kommer til å bli en tøff jobb å trene klubben opp igjen til Get-ligaen.

- Det langsiktige perspektivet er talentutvikling i klubben, mens kortsiktig er planen å rykke opp igjen til øverste nivå. Det krever at man bretter opp ermene og har en entusiasme for å klare målet sitt, og det er en arbeidssituasjon jeg trives veldig godt i, forteller treneren.

- Et klart førstevalg

Og signeringen av Waltin er alt annet enn tilfeldig flaks. Manglerud Stars ferske sports- og markedssjef Jan Gullberg er mannen bak ideen om å signere 59-åringen.

- Mats var A-lagstrener i Djurgården da jeg var juniorspiller der for veldig mange år siden. Jeg har fulgt karrieren hans siden, og da jeg kom hit til Manglerud og klubben startet prosessen med å se etter en ny trener, var Mats mitt klare førstevalg, forteller Gullberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.