RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske tatt med 64.580 sigaretter i Oslo


Den svenske sjåføren kunne fortelle at han ikke visste hva varerommet på bilen han kjørte inneholdt. Det spilte liten rolle for politi og tollvesen, som fant nesetn 65.000 sigaretter der.
Den svenske sjåføren kunne fortelle at han ikke visste hva varerommet på bilen han kjørte inneholdt. Det spilte liten rolle for politi og tollvesen, som fant nesetn 65.000 sigaretter der. Foto: Illustrasjonsfoto
Det er neppe noen nyhet at sigaretter er billigere i Sverige enn i Norge. Men svensken som fredag ankom hovedstaden glemte nok å finlese kvotereglene.

OSLO: For mens kvotereglene sier at man kan bringe 200 sigaretter over grensen fra Sverige, så mannen sitt snitt til å ta med 64.580 sigaretter.

Det tilsvarer godt over 300 kartonger, og om man bruker norske priser er verdien på sigarettene på over godt over en halv million kroner.

Det var en tollpatrulje som fattet mistanke til den svenskregistrerte bilen, og bestemte seg for en nærmere kontroll av kjøretøyet og sjåføren fredag kveld i forrige uke.

Den 35-årige svenske sjåføren fortalte da at han kom kjørende fra Sverige, men at han ikke visste hva som var i varerommet på bilen.

Enten mannen snakker sant eller ikke, er det like fullt ulovlig å smugle sigaretter, og dermed ble 35-åringen overlevert til mannskap fra Oslo politikammer.

Beslaget av sigarettene utgjør totalt 200.704 kroner i unndratte avgifter til statskassa.

LES OGSÅ:

«Pussig kjørestil» avslørte rekordstort ølbeslag mandag

Knivstakk nabo i oppussingskrangel

Tyskland-supporter i gledesrus påkjørt på Karl Johan

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere