RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene kommer!


Sebastian Strand (t.v.) og Patric Janeröd heiet mest på Sverige under ski-VM i vinter, men holdt også en knapp på Røa-gutten Martin Johnsrud Sundby. Mye tyder nå på at det er flere som dem – inn- og utvandringen mellom Norge og Sverige er stor.
Sebastian Strand (t.v.) og Patric Janeröd heiet mest på Sverige under ski-VM i vinter, men holdt også en knapp på Røa-gutten Martin Johnsrud Sundby. Mye tyder nå på at det er flere som dem – inn- og utvandringen mellom Norge og Sverige er stor. Foto: ARKIVFOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Oslo hadde størst innvandring av alle byer i Norge i fjor.

OSLO: – Jeg jobber i barnehage på Hovseter og det er rett ved Røa. Martin Johnsrud Sundby er jo fra Røa, så han heier vi på. Først heier vi på Sverige og så på Sundby, sa svenske Patrik Janeröd til dittOslo.no under ski-VM i vinter.

Og nå er det mye som tyder på at flere gjør som Janeröd. Ferske tall fra Statistisk sentralbyrås oversikt over inn- og utvandring til Norge viser nemlig at Oslo har desidert størst innvandring i Norge.

Hele 7500 mennesker kom flyttende til hovedstaden i fjor, og aller helst er det svensker som vil til vår fagre hovedstad.

Så godt som to av tre svenske innvandrere flyttet til Oslo-regionen. Om lag tre av fire pakistanske innvandrere gjorde det samme, men det totale tallet av dem er langt mindre enn våre naboer i øst.

Imidlertid går Sverige ikke folketomt med det første, det er nemlig slik at de fleste som valgte å flytte ut av Norge i fjor valgte nettop å dra over Kjølen.

Og det er på det europeiske kontintentet det meste av både inn- og utvandring skjer. Hele sju av ti innvandrere til Norge var europeere, mens vi vandrer ut til Skandinavia, Storbritannia og resten av Europa i den rekkefølgen.

Flesteparten av dem som valgte å forlate Norge i fjor var da også utenlandske statsborgere, som dro tilbake til sine hjemland. Av 31.500 var det 22.500 med utenlandsk statsborgerskap. Dette er det høyeste antallet noensinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere