*Nettavisen* Nyheter.

Svensker til Kuba

Svenske Kultiration er en av dem som skal underholde folkehavet i Kubaparken på nasjonal dagen når "17.mai for alle" arrangeres for 26. gang. FOTO: PROMO

Svenske Kultiration og årets urørt fra 2008, Pony the Pirate er noen av dem som skal underholde folkemassene på Kuba på nasjonaldagen.

KUBA: - SOS Rasisme er stolte av å ha etablert 17. mai for alle som et av Oslo sine mest tradisjonsrike kulturarrangement. Vi er stolte av å kunne arrangere en fargerik folkefest hvor alle er invitert til en feiring med mangfoldig musikk og kultur som ramme, forteller leder av 17. mai for alle, Kristian Ulyses Andaur.

Siden 1983

17. mai for alle ble starta av SOS Rasisme i 1983. Bakgrunnen var opprinnelig en bombetrussel som ble retta mot Sagene skole fra det nynazistiske miljøet i Oslo, noen dager før 17. mai. Bakgrunnen var at de ikke ønsket å se de mange innvandrerbarna ved skolen i 17.maitoget.

Trusselen førte til at skolen avlyste alle 17.mai-arrangementer, og elevene turte ikke å delta i barnetoget.

Denne hendelsen var den utløsende årsaken til at "17. mai for alle" så dagens lys i 1983. 17. mai for alle ble en reaksjon og protest mot de som ønsket å misbruke nasjonaldagen og påtvinge den et nasjonalsjåvinistisk og rasistisk innhold.

17. mai for alle barna

Årets program er rikholdig og begynner klokka 15. En time senere kommer både kongepar og ordfører Fabian Stang på besøk, mens programmet fortsetter utover kvelden.

I tillegg til det ordinære konsertprogrammet er et eget avgrenset område satt av til 17. mai for alle barna med aktiviteter beregnet for barn fra 0 til 10 år. Området vil holde åpent fra klokka 13-17 og ha god barnevogntilgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag