RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverre M. ble æresmedlem


Steinar Saghaug overrakte diplomet til Sverre M. Fjeldstad som bevis på at han nå er æresmedlem av Østmarkas Venner.
Steinar Saghaug overrakte diplomet til Sverre M. Fjeldstad som bevis på at han nå er æresmedlem av Østmarkas Venner.
Sverre M. Fjeldstad har trollbundet naturentusiaster i tiår etter tiår. I sitt 80. år ble han utnevnt til æresmedlem i Østmarkas Venner.

SKULLERUD: Sverre M. Fjeldstad var invitert til årsmøtet i Østmarkas Venner 25.mars på Skullerudstua for å holde foredrag. Han ante ingenting om utnevnelsen som skulle komme.

– I år, nærmere bestemt 17. oktober, fyller naturfotografen, friluftsmannen og Østmarkavennen Sverre M. Fjeldstad 80 år, sa Steinar Saghaug i sin tale.

Så ba han dagens foredragsholder om å komme fram og lytte til styrets begrunnelse - før han overrakte diplomet.

Oppvokst på Ekeberg

Steinar Saghaug ga et kort riss av Fjeldstads liv og virke:

– Med røtter i Østmarka og oppvekst på Ekeberg var veien i guttedagene kort ut i skog og mark, og allerede som svært ung skrev Sverre om naturen i lokalavisen.

Han lærte naturfotografering av Per Høst på 1950-tallet og fortsatte sitt arbeid med naturfilmer via NRK og skapte TV-programmet Naturmagasinet, ofte med utgangspunkt i Østmarka.

Sverre hadde også i 20 år fast spalte i A-magasinet, samtidig som han også holdt mange foredrag og radiokåserier.

For minst to generasjoner barn og ungdom var han kanskje den viktigste inspirator for å vekke interesse for og øke kunnskapen om naturen og dyreliv, samt naturvern og det enkle friluftsliv.

Forfatter av 27 bøker

– Han har gitt ut til sammen 27 bøker og de fleste av disse har egne naturfotografier og fortellinger fra Østmarka, minnet Saghaug om.

– Som eksempel kan nevnes: ØSTMARKA Naturreservat - Oslos siste VILLMARK (1994), Nye naturmagasinet. Fra Korpåsen til Kilimanjaro (1973), I skogen året rundt (2000) og Mitt liv i villmarka (2006), fortsatte Saghaug.

Foreningens mann

– I forbindelse med Østmarkas Venners 40 års jubileum skrev Sverre en lang artikkel i jubileumsbladet vårt og holdt foredrag på festmøtet i 2006. Siden har han bidratt med artikler og naturfotografier til Nytt fra Østmarka, samt formidling via intervjuer med Cathrine Søberg, sa Steinar Saghaug om æresmedlemmet.

Uforglemmelig

Saghaug mintes også at Sverre M. Fjeldstad sist høst takket ja til å ta foreningens unge medlemmer med på en tur i Østmarka. En tur de aldri glemmer.

– Sverre M. Fjeldstad er fortsatt en fremragende ambassadør og vaktbikkje for Østmarka, slo formannen fast.


Etter årsmøtet tok Fjeldstad de fremmøtte med på et lysbildeforedrag med tittelen - Dyr i Østmarka - på kloss hold. En samlet sal var enige om at få - om noen - bedre fortjener å bli æresmedlem i Østmarkas Venner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere