RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveve over byen

Gabrielle (21) og Hadji (23) skuer ut over Grünerløkka fra en sofa på taket av Anker hotell. De skal lage video til låta "Walk You Home".

Anker: Funky R"n B, festkledde statister og en god del frivillig innsats er med når artistene Gabrielle (21) fra Holmlia og Hadji (23) fra Skøyenåsen skal spille inn musikkvideo. Det er pengestøtte og produsenthjelp fra Streetwise Studios og Organisasjon mot offentlig diskriminering (OMOD) som har gjort det mulig, sammen med innbitt uenighet om et visst tema. Norske jenter.

En dag spurte produsent Faradh Bayat om jeg ikke snart skulle gifte meg. Jeg svarte at norske jenter er sinnssykt vanskelige, forteller Hadji, som også er kjent fra Idol og gruppa Minoritet1. Han ble overhørt av Gabrielle, som befant seg i Streetwises lokaler der kommentaren falt.

Vi begynte å diskutere ganske heftig. Så ble det foreslått at vi skulle lage sang om det. Vi jobbet fra ti på formiddagen til seks morgenen etter, sier Hadji. Den handler om misforståelser, og om gutter som tror at jenter er overlegne når de kanskje egentlig bare er sjenerte eller usikre, forteller Gabrielle. Og låtmaterialet falt godt i smak hos de rette menneskene.

Kokk og produsent

Vi vil hjelpe talentfulle ungdommer som ikke kan betale studiotid og lignende selv, sier Faradh Bayat, produsent og manager for artistene, samt en av mennene bak Streetwise studios.

Mens lys rigges og flammer fra grillen skrus av og på, terper han på timingen i rollen som kokk. Gabrielle og Hadji er to av seks artister som får hjelp fra produksjonsselskapet. Interessen for prosjektet har vært stor, og de seks utvalgte bidragene settes dessuten sammen til en samleplate til høsten. Nå håper dagens hovedpersoner at alt skal gå bra med deres låt.

Hvilket år kommer sangen ut igjen? Spør Hadji.

Hva? I år?

Gode tilbakemeldinger

I visshet om at det er i august 2007 samarbeidet skal slippes, gjør Gabrielle og Hadji seg klare for innspilling av en ny scene.

Vi er utrolig spente før lanseringen av låta. Vi har fått gode tilbakemeldinger på den så langt, men det gjenstår å se hva folk flest synes, sier Gabrielle. Artistene håper først og fremst å nå det norske markedet, men er ikke fremmede for å spille i utlandet heller.

Vi håper på en seneffekt av den globale oppvarmingen, sier Hadji mens filmteamet får orden på den litt uforutsigbare grillen. Det er den stekende varmen han sikter til.

Vi vil at folk skal like låta fordi den minner om sommeren 07. Begge kan tenke seg å samarbeide igjen, men er også travle med prosjekter på hver sin kant. Mens grillen skrus på og kameraer stilles inn, gjør Gabrielle og Hadji seg klare til å legge siste hånd på verket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere