*Nettavisen* Nyheter.

Svever høyt i Kubaparken

klarte ikke å vente en hel uke på Gatekamp. Han tok derfor turen fra Stovner til Grünerløkka for å breake og gjøre luftige trampolinesvev. Foto: Ingrid Christensen

Har du lyst til spille basket, sveve høyt på en trampoline eller kanskje prøve deg på et waveboard eller breakdance? Da bør du ta deg en tur til Kubaparken.

Her går nemlig Gatekamp av stabelen. I Kubaparken på Grünerløkka kan du blant annet teste ut trampoline, teppecurling, streetbasket, airtrack, footvolley og rulleskøyter helt gratis.

- Vi er med på Gatekamp for tredje året på rad. Vi er fra Stovner, og Gatekamp kommer til Jesperudjordet neste uke, men vi klarte ikke å vente. Vi hørte at Gatekamp skulle få breakematte i år, smiler Ola Muren (13) fra Stovner.

- Gøy å prøve noe nytt

Gatekamp er i Kubaparken hele denne uken. Neste uke arrangeres Gatekamp på Stovner Jesperudjordet og i uke 30 vil Gatekamp være på Mortensrud kunstgress.

- Det er gøy å prøve noe nytt, sier Andrè Kelley (13) fra Grefsen.

Han begynner virkelig å få kontroll over waveboardet.

Hittil er Gatekamp fornøyd med oppsluttningen.

- På Haugerud var det veldig bra respons, så vi håper det kommer mange til Kubaparken utover uka også, sier Gatekamps uteleder, Espen Langnes.

Vil skape aktive lokalmiljøer

Gatekamp er et delprosjekt under storbyprosjeletet til Oslo Idrettskrets. Idrettskretsen skriver på følgende på nettsiden storbyidrett.no:

- Gjennom Gatekamp ønsker Oslo Idrettskrets i tillegg til å skape aktivitet, å forebygge og bekjempe vold, kriminalitet, rusmisbruk og rasisme. Vi ønsker å bygge nettverk med ungdommen og mellom ungdommene i de ulike miljøene. Ved å skape samarbeid mellom idrett, skole, bydel og politiet vil vi bruke idrett og aktivitet til å skape levende og aktive lokalmiljøer, skriver Oslo Idrettskrets på Gatekamps egne nettsider.

Se flere bilder fra Gatekamp her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.