RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sviktet av byrådet


SVs Reza Rezaee og Bodil Christine Erichsen er skuffet over byrådets Voldsløkka-behandling.
SVs Reza Rezaee og Bodil Christine Erichsen er skuffet over byrådets Voldsløkka-behandling.
Sagene SV er skuffet over at byrådet ikke tok hensyn til bydelens synspunkt på Voldsløkka. Nå frykter de at boliger og en lite helhetlig plan ødelegger det populære området.

VOLDSLØKKA: Helheten har vært veldig viktig for oss, og særlig med tanke på Heidenreich-tomta, sier lokallagsleder i Sagene SV, Bodil Christine Erichsen.

Bydel Sagene har tidligere gått enstemmig inn for alternativ C, som innebærer bygging av nytt stadion for Skeid, samt et vedtak, der man primært ber om dialog med Skanska, som eier Heidenreich, alternativt for kjøp av tomta.

Imidlertid vedtok byrådet sist torsdag å gå for alternativ A, som verken tar opp i seg en bevaring av Heidenreich-tomta eller bygging av ny stadion.

Viktig område

Dette er å undergrave lokaldemokratiet, sier Erichsen, og får støtte av BU-representant, Reza Rezaee (SV).

Vi skjønner at det kan være politisk uenighet, men dette handler om et inngrep i et område, som er veldig viktig for bydelen. Vi har mange boliger i området rundt her, og veldig mange bruker Voldsløkka, sier Rezaee.

Til tross for at SV gikk for alternativet som går inn for bygging av stadion, er de ikke udelt positive til bygging av ny storstadion for Skeid.

Jeg vet ikke om det er behov for en ny stor stadion i byen. Jeg mener det ikke har vært utredet godt nok, og tror det ville vært fornuftig med en behovsprøving for hele Oslo, for å se om det er behov. Dersom det virkelig er det, må vi jo se på det på nytt, sier Erichsen, som mener naboene til et eventuelt nytt stadion ikke har blitt hørt.

Jeg føler at det ikke blir tatt hensyn til nærmiljøet. Naboene her har blitt forespeilet mer informasjon om videre utvikling etter at boligutbyggingen ble stoppet, noe de ikke har fått. Vi mener at byrådets avgjørelse bærer preg av hastverk. Flere parter burde vært involvert her, sier Erichsen.

Krav

I et styremøte mandag kveld vedtok SV flere krav til kommunen, som svar på byrådets vedtak. Her krever de blant annet at kommunen kjøper Heidenreichtomta.

De beklager også byrådets overkjøring av lokalmiljøet, BU-politikerne og idrettsmiljøet på Sagene.

Bystyret er imidlertid siste instans for saken, og det kan ligge an til endringer når saken behandles der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere