RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sviktet politikerne frivilligheten i Nordre Aker?


Rune Thorsberg, på vegne av Foreldreutvalgene i Tåsen, Berglåven, Bergtunet, Damplass og Sognsveien barnehager, protesterte mot at lekeapparatene til Langliaparken forsvant. Her avbildet med 100 misfornøyde barn. Nå har søkerne til Langliaparken fått innvilget penger til innkjøp av nye apparater.
Rune Thorsberg, på vegne av Foreldreutvalgene i Tåsen, Berglåven, Bergtunet, Damplass og Sognsveien barnehager, protesterte mot at lekeapparatene til Langliaparken forsvant. Her avbildet med 100 misfornøyde barn. Nå har søkerne til Langliaparken fått innvilget penger til innkjøp av nye apparater. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Bydelsutvalget var ikke enige med seg selv om de holdt løftet om å gi én million kroner i frivillighetsmidler.

NORDRE AKER: I desember var det Venstre som satt med nøkkelen som førte til at potten til Frivillighetsmidler ble økt fra 800.000 til 1 million kroner. Torsdag var det det samme partiet som kunne vippe summen ned igjen.

På grunn av den økonomiske situasjonen ønsket bydelsadministrasjonen at det ekstra påslaget skulle inngå i den kollektive spareplanen. Høyre og Frp støttet, venstresiden var kraftige motstandere.

– Nå er frivillighetsmidlene viktigere enn noen gang. Å kutte 200.000 vil være å svike de frivillige organisasjonene, sa Ivar Christiansen (Ap).

200.000 til kulturstasjon

– Da vi vedtok budsjettet i fjor var premissene andre enn i dag, kontret May-Brith Døssland (V), med henvisning til budsjettkuttene. Venstre ville ikke bruke frivillighetsmidler til å spare, men lanserte en tredje måte å fordele pengene på:

200.000 kroner går til å opprette kulturstasjon på Tåsen (i et kjellerlokale på Tåsen senter). Pengene som opprinnelig var tenkt til formålet er nemlig allerede brukt for å dekke overskridelser i barnevernet. Det kunne de borgerlige gå med på, mot venstresidens stemmer.

SE LISTEN OVER ALLE TILDELINGENE HER (pdf-fil - oversikten finnes på sidetall 4 i dokumentet)

Prioriterte parker

LES OGSÅ: Bydelen har en plan for parkene

68 søknader på til sammen 3,5 millioner kroner hadde kommet inn til frivillighetspotten. Park- og nærmiljøtiltak var på forhånd blitt lovet prioritet. Disse tiltakene fikk da også den største bevilgningen, totalt 301.000 kroner. Det kan blant annet Liaparken, Kløverveien barnepark, Disengrenda barnepark, Godalsparken, Langliaparken og Langsetløkka glede seg over.

LES OGSÅ: 500 barn vil ha lekeapparatene tilbake

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere