Svinaktig bra

Det beviste revygjengen på Bjørnholt.

Det beviste revygjengen på Bjørnholt.

Tidenes første Bjørnholt-revy serverte publikum tradisjonell revymoro for alle penga.

 

 

BJØRNHOLT: Før teppet gikk opp for første akt, og publikum småpratet seg imellom i forventning til hva den ferske revyen skulle prestere, var det en svært uhøflig ung dame som brølte til publikum fra bakerste rad: «Dette blir skikkelig ræva!».

Noen snudde seg og ristet oppgitt på hodet, tydeligvis er gal person blant publikum.

Ingen rød tråd

Dette er vel hva man i litteraturen kaller «frempek». Det skulle nemlig vise seg at den uhøflige bråkmakeren på bakerste rad var en av de ni talentfulle skuespillerne som torsdag presenterte premièren av den første Bjørnholt-revyen noensinne.

Revyen «Hvis griser kunne fly...» er simpelthen en revy av den gamle skolen.

Her var intet gjennomgangstema eller rød tråd, men derimot en rekke morsomme sketsjer, god koreografi, et knippe sangnumre og snertne videosnutter.

Og det merkes at Bjørnholt videregående skole huser en dramalinje. Skuespillerne demonstrerte solid komisk «timing», og alle fikk mulighet til å skinne fra scenen.

Satte salen i kok

Men revyveteran og moromann Henrik Fladseth var unektelig revyens store stjerne.

Fladseth, som i fjor gjorde seg bemerket i Manglerud-revyen, fungerte som kveldens Leif Juster; så fort han entret scenen, satte han salen i kok.

Enten som den hissige påsketuristen, som avdanka, alkoholisert TV-kjendis eller i den svært dristige kjærlighetshistorien om en gutt og hans sykkel.

Underfundig

Av andre høydepunkt bør nevnes den underfundige sketsjen «Matpjatt» hvor Maiken Schjøll Frisch demonstrer virkningen av god mimikk, samt skapselgeren som blant annet selger utroskap og latskap.

Dessuten må den knirkefrie teknikken nevnes. En klokkeklar lyd og profesjonell lyssetting bidrar til den gode revyopplevelsen. Vel overstått, Bjørnholt!

Revyen spilles frem til 5. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag