RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svinaktig gode sanitetsdamer


Adrian Dalebråten (4 ½) og mamma Mari Dalebråten ble tatt godt imot av Turid Johannessen og Bjørg Sørensen, som delte ut kølapp og informasjon.
Adrian Dalebråten (4 ½) og mamma Mari Dalebråten ble tatt godt imot av Turid Johannessen og Bjørg Sørensen, som delte ut kølapp og informasjon.
De som har fått vaksine mot svineinfluensa i bydelsadministrasjonen har fått en hyggelig velkomst. Der har sanitetskvinnene tatt dem imot og ordnet køene.

RYEN: – Vi hadde behov for noen til å ønske folk velkommen og dele ut nummerlapper før de skulle registreres, forteller bydelsoverlege Kjell Erik L'Abée-Lund.

– Bydelen tok kontakt med eldresenteret, som henviste dem videre til oss. Vi har tidligere stilt opp ved andre ordinære vaksinasjoner mot influensa, men da har det bare vært snakk om en enkelt dag. Nå har vi tatt på oss åtte dager, sier Turid Johannessen.

Flinke i kø

Hun, Bjørg Sørensen, Synnøve Bjørnerud og Ruth Stepascko har delt på jobben med å stå i døren i Ryensvingen 1. Ikke en krone får kvinnene fra Manglerud sanitetsforening for innsatsen.

– Vakten er på seks timer og vi har enten delt den i to eller tre. Det ble bare fire av oss som kunne stille opp, for vi er godt voksne damer i foreningen og det er ikke så mange som orker å tråkke rundt i flere timer, sier Johannessen.

Hun forteller at det største trykket var de aller første dagene, men at nå har det roet seg. De første dagene var det rundt 300 personer innom, men fortsatt er det en jevn strøm av folk som kommer til bydelshuset for å få vaksinen.

– Folk har vært veldig flinke og holdt køen og vi har alltid klart å finne et sted folk kan sitte og vente. Her har ingen måttet vente stående i kø i timevis.

Opp til 40 år

I Bydel Østensjø vaksinerer de i bydelshuset på tirsdager og torsdager fra klokken 14-18. Fra denne uka tilbyr bydelen vaksinasjon til alle opp til 40 år.

Nå tilbys også vaksinedose nummer to til barn under 10 år og til personer med nedsatt immunforsvar. Det må ha gått tre uker siden første vaksine ble satt. Man må huske på å ta med vaksinasjonskort om man har det.

15. og 17. desember klokken 13-18 tilbys vaksinasjon ved Manglerud Gård treffsenter 60 pluss. Vaksinasjon av skoleelever vil foregå på skolene fra denne uka.

– Veldig god hjelp

– Disse damene har vært til veldig god hjelp. Det er viktig med en køordner og noen som ønsker folk velkommen når de kommer. De har kunnet gi enkle beskjeder i døren om hvem vi vaksinerer den dagen og har delt ut nummerlapper. Da føler folk at de har blitt sett, selv om de må vente litt før de får selve vaksinen, sier L'Abée-Lund.

Han legger til at dette har vært en jobb man ikke kan beordre folk innad i tjenesten til å utføre.

– Bemanningen av selve sekretariatet, hvor man tar imot penger og registrerer, har vi ordnet ved å rekruttere ansatte fra hele bydelsadministrasjonen. Selv bydelsdirektøren stilte opp på dag nummer to for å hjelpe til. De som har stilt opp har måttet utsette annet arbeid de skulle ha gjort. Vi har tidligere hatt hjelp fra sivilforsvaret og Røde Kors, men de kunne bare hjelpe oss på ettermiddagene. At Turid, Bjørg, Ruth og Synnøve har stilt opp frivillig er vi veldig glade for. De har hatt en viktig jobb for å få det hele til å gli, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere