*Nettavisen* Nyheter.

Svindler ville vekk fra Manglerud

ILLUSTRASJONSFOTO

Lars Rune Solberg (39), som vokste opp på Manglerud, er nå etterlyst over hele verden fordi han er en av Norges største svindlere.

MANGLERUD: Historien hans fortelles i ukebladet Vi Menn nr. 29. Solberg regnes som en av landets store konkursryttere og dokumentfalsknere.

De skriver at Solberg ikke ville vedkjenne seg sin oppvekst på Manglerud og at han var villig til å gjøre alt for å komme seg opp og fram.

Dekknavn

Da han var i 20-årene startet han i renholdsbransjen og sto bak svart arbeid, useriøse arbeidsforhold, momsunndragelser og han betalte ikke skatter og avgifter. Artikkelen forteller at Solberg sto bak 13 konkurser på åtte år.

Han opererte under diverse dekknavn, blant annet Vincent Doss.

Svindlet moren

Den tidligere manglerudgutten forsøkte også å svindle Økokrim. Til og med hans egen mor ble utnyttet på det groveste.

Leiligheten hennes i Bydel Østensjø gikk blant annet på tvangssalg, etter at sønnen hadde belånt den utover omsettingsverdien.

I tillegg leide han en masse ting i morens navn. Alt dette sitter hun i dag og må betale ned. Den notoriske svindleren har også stjålet identitetene til folk.

Rømte

I mars 2006 ble han dømt til 22 måneders fengsel for 21 lovbrudd, men klarte på sleipt vis å skli unna straffen. Likevel ble han pågrepet i Paris i 2007 og utlevert til Norge syv måneder senere. 27. mars i fjor klarte han likevel å rømme fra Oslo fengsel etter en tabbe. Han er fortsatt på rømmen og etterlyst av Interpol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.