*Nettavisen* Nyheter.

Svindlet til seg 650.000 kroner

  Foto: Illustrasjonsfoto

Den 43 år gamle manglerudmannen må i fengsel og får ikke drive næringsvirksomhet på to år.

OSLO TINGRETT: 43-åringen møtte nylig i Oslo tingrett tiltalt for bedrageri og mangelfull regnskapsføring.I 2008–2009 var han styreleder og daglig leder i et firma i eiendomsbransjen. Selskapet hadde ikke inntekter i perioden, likevel gikk det unna på kredittfronten hvor mannen i selskapets navn fikk utstedt varer og verdier for til sammen 652.627 kroner.

Retten legger til grunn at dette har vært satt i system fordi ingen av regningene selskapet pådro seg i perioden ble betalt. I de syv månedene 43-åringen satt ved roret i selskapet ble det heller ikke ført regnskap fram til selskapet til slutt gikk konkurs.

Retten legger i formildende retning til at 43-åringen ikke var hovedmannen bak svindelen. Også den lange tiden som har gått siden hendelsen talte i formildende retning.

Mannen hadde i perioden problemer med piller og alkohol og har fått en rekke promilledommer, også i perioden etter at han ble siktet for svindelen.

Tingretten landet til slutt på en dom på seks måneders fengsel, hvorav fire måneder betinget med en prøvetid på to år. Mannen ble også fradømt retten til å sitte i styrer eller drive næringsvirksomhet i en periode på to år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.