RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindlet til seg bil - kom tilbake for å hente sommerdekkene


LURT: Denne BMW’en til rundt 80.000 kroner ble aldri betalt for. En latvier (22) er nå mistenkt for å stå bak minst 10 grove svindelsaker.
LURT: Denne BMW’en til rundt 80.000 kroner ble aldri betalt for. En latvier (22) er nå mistenkt for å stå bak minst 10 grove svindelsaker. Foto: Foto: Privat
Da det viste seg at bilkjøperen ikke hadde gjort opp for seg, la selgeren en felle. Dermed fikk politiet klørne i en storsvindler som har minst 10 svindelsaker på samvittigheten.

OSLO: Torshov-mannen fikk et godt inntrykk av mannen som ringte angående BMW’en som lå til salgs på Finn.no lørdag 11. februar. Salgsprisen var 80.000 kroner.– Vi møttes ved Ullevål stadion lørdag ettermiddag. Mannen var latvier, men snakket norsk med litt aksent. Det var en normal, ung og hyggelig mann, forteller bilselgeren, som ønsker å være anonym.

– Han ringte senere på kvelden og sa at han ville ha bilen, forteller bilselgeren, som så gjorde tabben ved ikke å vente til pengene var på konto før han ga fra seg BMW’en.'

Les mer om bil i Oslo her.

– Han viste meg et dokument som viste at pengene var betalt, men dette var jo søndag, så pengene hadde ikke kommet på min konto ennå, sier han.

La en plan

Mandag morgen var det stadig ikke penger på konto, og fra latvierens bank fikk han opplyst at det ikke var noen slik transaksjon på gang. Dermed skjønte mannen at han var blitt svindlet.

Men han ga seg ikke så lett. Sommerdekkene hadde han ennå, så han ringte «kjøperen» og avtalte et møte for overlevering av disse mandag kveld ved Tåsen Senter.

– Så ringte jeg politiet og fortalte om svindelen og avtalen samme kveld, sier forteller han til dittOslo.

Politiet stilte opp, og det viste seg at latvieren gjorde det samme, dog en del forsinket.

– Da kjørte han en Volvo, og han sa at det var bilen til en kompis. Jeg spurte ham om pengene, og da ble han plutselig annerledes, mer konfronterende. Da fortalte jeg ham at han hadde begått dokumentforfalskning, og at jeg derfor hadde med meg politiet. Da kom politiet frem og tok mannen, sier han.

Det viste seg at latvieren hadde vært aktiv på svindelfronten det siste døgnet, for BMW’en hadde han allerede solgt videre, og Volvoen han kjørte, hadde han klart å svindle til seg på akkurat samme måte.

Til tross for at den uheldige bilselgeren fikk hjulpet politiet med å ta svindleren, er det fremdeles uklart om han noen gang vil få bilen sin tilbake. Og pengene har han ingen tro på at han noen gang vil få se noe til.

Les mer om bil i Oslo her.

Storsvindler

På Majorstua politistasjon er de svært fornøyde med at de på denne måten fikk tatt latvieren, som viser seg å være bare 22 år gammel.

Han mistenkes å stå bak minst 10 liknende svindeltilfeller, både av biler og dyre pc’er, ifølge politioverbetjent Dagfinn Kaldal.

– Vi bruker nå ganske store ressurser på denne saken, og vi vil gjerne vite om det er flere der ute som kan være svindlet av den samme mannen, sier Kaldal, som oppfordrer disse til å ta kontakt med Majorstua politistasjon, tlf 22 66 85 50.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere