RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svømmeanlegg til Huseby?


I forstudiet blir svømmeanlegget foreslått lagt til plassen bak FO-bygget (til høyre i bildet).
I forstudiet blir svømmeanlegget foreslått lagt til plassen bak FO-bygget (til høyre i bildet). Foto: Foto: arkiv
I et forprosjekt for et fullverdig konkurranseanlegg for stuping og svømming er Huseby foreslått som førstevalg.

huseby: Bystyret har bedt byrådet om å utrede mulighetene for lokalisering og etablering av et slikt konkurranseanlegg. Idrettsetaten har sammen med Norges Svømmeforbund utarbeidet et forstudie.

Forstudiet har konsentrert seg om et langbaneanlegg for norske mesterskap og internasjonale og nasjonale stevner. Svømmeidrettene skal her ha et fullstendig konkurranse- og treningsanlegg for alle disipliner (svømming (50 x 25 m.), stup (komplett 20 x 25 m. + tørrtreningsanlegg), vannpolo og synkronsvømming. Publikum skal ha mulighet for mosjonssvømming, opplæring (12,5 x 8 m.) og varmtvannstilbud.

Et nytt bad vil 500 000 besøkende i løpet av året. Forstudiet antar at et slikt anlegg vil koste rundt 715 millioner kroner.

Området som foreslås som førstevalg er baksiden av FO-bygget på Huseby. Det er ikke satt av penger til videre prosjektering av et slikt anlegg i budsjettet for 2011.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere