RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svorsk debut fra Chitty Chitty

Svensknorske Chitty Chitty Bang Gang er endelig albumklare etter ett år i produksjonen.

OSLO: Chitty Chitty Bang Gang (CCBG) valgte å gjøre plata helt på egen hånd, og «Kids Love The Untz Untz» er spilt inn i eget studio.

– Eller det vil si i øvingslokalet, hjemmestudioet eller på soverommet for den del, sier bandets vokalist, gitarist og låtskriver Robert Hörnfeldt.

Sine egen herrer

Prosessen med å være helt uavhengige var godt i utformingen av bandet som albumartister.

– Det var helt topp å gjøre det på den måten. Dette er første skiva vår, og bandet er ikke kjent for andre enn oss selv så langt. I stedet for å få inn en person som ikke hadde et forhold til oss, har vi da gjort det helt selv, sier trommeslager Lasse Baklien.

Albumformatet

Bandets låt «One Push From The Edge» har blitt spilt mye i radio. Nå når albumet foreligger, har bandet måttet tenke mer helhet enn enkeltøyebilkker som skal fange lytteren umiddelbart.

– Vi har snakket om å ha en helhet på hele skiva, men det er mye forskjellige type låter som finnes her. Men en rød tråd har vi vel kanskje fått til, smiler Ingrid Smestad, keyboardist og vokalist.

Urørt

NRK har mye av æren for at CCBG har nådd ut til folket. Radiolåten «One Push From The Edge» ble først kjent gjennom NRK Urørt.

– Det er en veldig bra portal for nye band, og å bli plukket opp derfra igjen for å bli spilt på radio er veldig viktig. MySpace har nærmest utspilt sin rolle, og jeg tror ikke det finnes noe som kan sammelignes med Urørt i andre land, sier svensken Robert Hörnfeldt.

– Det er jo fremtiden. Du lager en låt, legger den ut, og så kan den havne på radio uka etter. De virker også som Urørt hører igjennom alt som ligger der også, så selv om det er enormt mange som bruker det er det ingen som drukner, legger Lasse Baklien til.

Sound

– Hvordan låter så bandet?

– Vel, på fest deler vi oss i to leirer når vi skal betjene Spotify. Den ene leiren spiller gammel punk, mens de andre spiller ny og trendy New York-rock. Kanskje bandet ender opp med de to ytterpunktene, sier Chitty Chitty Bang Gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere