RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svært forundret over støystøtte


Bo Callander med sønnen Felix tror ikke at barnas lek på en islagt driving range blir en besværlig støykilde. Foto: Vidar Bakken
Bo Callander med sønnen Felix tror ikke at barnas lek på en islagt driving range blir en besværlig støykilde. Foto: Vidar Bakken
Støyforeningen tok ikke kontakt med prosjektgruppen for Bogstad Vinterparadis før støtten til Naboaksjonen.

RØA: Jeg må si jeg er forundret. Ut fra den pressemeldingen jeg har sett, og i tillegg det som er lagt ut på Støyforeningens hjemmeside, så må jo mange tro at vi motsetter oss en støyvurdering i forbindelse med kunstisbanen. Hanne Hermann har ikke tatt seg bryet å kontakte oss, som faktisk sitter med fakta om dette prosjektet. Vi vet jo hva som vil bli de eventuelle støykildene, og det tar vi på alvor, sier Bo Callander i prosjektgruppen for Bogstad Vinterparadis.

Oppgitt

Når dette så blir arbeidet med og utredet, forventer jeg at de på sin hjemmeside skriver: "Norsk Forening mot støy støtter Bogstad Vinterparadis" med en ingress som sier at "Støyforeningen støtter Bogstad Vinterparadis i deres arbeid med å vurdere og forebygge støybelastning på den planlagte banen", sier Callander.

Han er oppgitt over at en vesentlig støykilde som høyttaleranlegg igjen blir brukt som argument.

ganske drøyt

Hanne Herrman bruker dette som eksempel. Det er ganske drøyt når vi gang på gang har sagt fra at det ikke blir høyttaleranlegg på banen. Enda verre er det at en såkalt uavhengig organisasjon legger ut støtten til Naboaksjonen på sin kjemmeside sammen med Paal Espen Hambres kommentarer, som attpåtil får lov til å bli stående uimotsagt.

Jeg vil berolige nærmiljøet med at vi skal vurdere støykildene nøye, ikke minst skøytenes skraping mot isen, barnas lek og trenernes tilrop, sier Callander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere