RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svært forurenset

Sist uke hadde vi fine dager rent værmessig, men medaljen har sin bakside.

MANGLERUD: For når det er klart, kaldt og luften er stillestående, virvler bilene opp veistøv og eksosen legger seg som et teppe.
Sist uke varslet derfor Oslo kommune befolkningen om svært høyt forurenset luft - så mye at den oversteg alarmterskelen. Og dette skjedde flere ganger sist uke og på mange steder. Ett av disse er ved målestasjonen på Manglerud ved Store Ringvei.
Aller verst har det vært i Alnabru-området, men også på Manglerud har altså måleinstrumentene slått kraftig ut.
Så ille har det vært noen steder at det har vært gitt advarsler til folk med astma og alvorlige hjerte- og luftveislidelser. De bør holde seg innendørs. Sjefingeniør Ingrid Myrtveit sier i en kommentar til Aftenposten at også små barn ikke bør være lenge ute i den forurensete luften.

Bedre med nedbør

Det er ved stillestående, kald luft at forurensningen blir verst. Dette betyr at når meteorologene melder nedbør og vind, kan folk i dobbelt forstand puste mer lettet. Varsler kan man lese på kommunens nettside.

Tunnel

Varslene om forurensning styrker nok en gang saken om å få tunnel forbi Manglerud. Her ligger jo både bebyggelse, skole og barnehage tett inntil veien, og trafikken på Store Ringvei er stor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere