RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svært uproff håndtering!


Uranienborg kirke skal pusses opp for 12 millioner kroner. Det er for lite når man bruker to av millionene på stillase, hevder entreprenør.
Uranienborg kirke skal pusses opp for 12 millioner kroner. Det er for lite når man bruker to av millionene på stillase, hevder entreprenør.
Uranienborg kirke er herme- tisert med stillaser. Helt unødvendig, når oppussingen blir så mye mindre enn først antatt, sier entreprenøren.

HOLTERGATA: Den svært etterlengtede oppussingen av den populære kirken er nemlig i full gang. Det enorme og svært omfattende stillaset rundt kirken ble satt opp i januar i år.

I løpet av det neste året skal det gjennomføres et massivt vedlikeholdsarbeid på tak og fasade. Taket skal legges helt om, med ny papp under og nye sløyfer og lekter. Det skal skiftes ut dårlig og frostskadd stein, i tillegg skal det fuges på nytt. Vinduene skal restaureres, opplyser Kirkelig Fellesråd optimistisk.

Svært frustrerende

Entreprenøren for rehabiliteringen, ved prosjektleder Anders Karlsen fra Karlsen og Nordseth, er derimot ikke like positiv:

Oppussingen er i gang og går bra. Det som er kjedelig og utrolig frustrerende med denne oppussingen er at man bruker så mye penger på å sette opp en omfattende stillase til om lag to millioner kroner, også endrer prosjektet seg underveis, og man sitter igjen med for lite penger til å rehabilitere bygget på en skikkelig måte. Det midlene er til nå, er å tette tak. Vi gjør mindre murarbeid, og kommer til å foreta rehabilitering av blyglass, lage nye takluker og legge nye beslag, mens det vi egentlig burde gjort, og som vi har satt opp stillaser for å gjøre er å snekre om hele fasaden og skifte skadet tegl. Det er det ikke penger til, påpeker Karlsen.

Krevende anbudsrunde

Karlsen er svært skuffet over at anbudsrunden var så tung, omfattende og tidkrevende når man likevel ikke ender opp med å gjøre det man hadde håpet på.

Det som er synd er at jobben nå ikke blir gjort tilfredsstillende nok. På et senere tidspunkt må man igjen opp med de samme stillasene som vi har oppe nå, nettopp for å gjøre det arbeidet som det ikke er penger til i denne omgangen, sier han.

Hvor mange arbeider på kirken nå?

Det er ikke mange. Vi får dårlige tilbakemeldinger på hva vi skal prioritere og ikke prioritere, sier Karlsen.

Hva hadde dere trengt av ytterligere midler for å få rehabilitert kirken på en skikkelig måte?

Vi hadde kommet langt med tre-fire millioner kroner til, sier han.

Uproft

Selskapet har ikke mange erfaringer med Kirkelig Fellesråd i Oslo.

Vi har ikke jobbet med Fellesrådet noe særlig før, og når jeg sier dét, minker kanskje mulighetene våre i fremtiden også, men jeg må innrømmer at jeg synes dette er uproft, sier Karlsen.

Det har ikke lykkes Lokalvisen Frogner å få en kommentar fra byggsjef i Kirkelig Fellesråd eller kirkeforvalter i Uranienborg menighet Arild Yri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere