RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Swingende moro


– Vi har det så gøy! sier Anneli Rystad Aune, (fløyte) Maja Helene Gran (fløyte), Julie Nyeggen (klarinett) og Anna Myklebust Hodne (kornett).
– Vi har det så gøy! sier Anneli Rystad Aune, (fløyte) Maja Helene Gran (fløyte), Julie Nyeggen (klarinett) og Anna Myklebust Hodne (kornett). Foto: Foto: Grace Brynn
Lørdag brakte det løs: Jazzbandet Caledonien, Peik og koristene i Skøyen skolekor tro til. Det svingte skikkelig! Vi besøkte dem på øving.

SKØYEN/MAJORSTUEN: Barn og voksne lekte sammen! Ikke med lego, men med levende musikk. Musikanter fra skolekorpset til Majorstuen og Skøyen, jazzbandet Caledonien og koristene fra Skøyen skolekor skapte en fargesprakende tonevev.

Eyvinds kongstanke

– Et voksent jazzband og et skolekorps som spiller sammen! Det er da spesielt. Uvanlig, rett og slett?

– Hensikten er å leke med musikken, forklarer Eyvind Engeset ivrig. – Ungene skal lære å mestre instrumentene og bruke øra! Kunne slippe seg løs og spille uten noter! Improvisere, som vi gjør mye av i jazzen.

Eyvind jobber med musikk hele tiden. Han spiller gitar i Caledonien. Har tre gutter i skolemusikken og er musikalske leder for prosjektet.

– Hvordan fikk du en så glitrende idé?

– Jeg ville utfordre barn på det å spille uten noter. Lære dem frasering og rytmikk. Vi har laget noen kule riff for trompet! sier han entusiastisk. – Her blir det alt fra Rock around the clock med solo, til gospel og Down by the riverside.

– Det rytmiske er litt vanskelig for unger? Tamtaram ta-hoppsa-hopp?

– Vi lærer dem å slippe seg litt løs rytmisk og få det til å swinge. De skal tore å spille ut! Det er viktig å skape rom så barn tør å spille fritt. Ingen kan mislykkes. Spiller noen feil, druknes det i lyden fra de andre instrumentene, også rekker man å ta seg inn. Med Peik blir det skikkelig trøkk! Det er fint med barn, fint å spille!

– Dere øver på harde livet her nå? Tunga rett i munnen,

– Og det sitter, sier Eyvind stolt. – Nydelig timing! Dette er veldig bra, roper dirigenten.

Mange jenter

Tiåringen Agnes Benedikte Stella fra Skøyen skole, er allerede dreven på tverrfløyte.

– Jeg har alltid likt musikk! sier hun. – Jeg har spilt sammen med Peik og Caledonien i cirka to måneder, men har spilt i korps i fire år. Veldig gøy! Jeg liker lyden, og at vi spiller musikk man kan bevege seg til. Det er bevegelse i denne musikken, smiler Agnes.

Mennesket er like avhengig av musikk som av mat og drikke. Det er næring for sjelen! Dette unike prosjektet er uten tvil kommet for å bli. Vi får nok høre mer til dem snart!


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere