Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykdom stopper Oslo-løperne

Martin Johnsrud Sundby fikk sølv på 30 kilometer med skibytte. Den setter han nok ekstra pris på, nå som resten av mesterskapet har gått i vasken.
Martin Johnsrud Sundby fikk sølv på 30 kilometer med skibytte. Den setter han nok ekstra pris på, nå som resten av mesterskapet har gått i vasken. Foto: Terje Pedersen, ANB
Årets Ski-VM er over for både Martin Johnsrud Sundby og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

For Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte VM med en niendeplass da hennes lagvenninner tok de fire første plassene på 10-kilometeren.

Val di Fiemme: Martin Johnsrud Sundby hadde vært selvskreven på Norges stafettlag i dag, men Røa-løperen har ikke klart å bli kvitt forkjølelsen som allerede har tvunget ham til å stå over både onsdagens 15 kilometer i fri teknikk. Nå er det klart at 28-åringen heller ikke er aktuell til søndagens avsluttende femmil i klassisk stil.

Fredag morgen opplyste informasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, at Johnsrud Sundby reiser hjem til Norge. Dermed blir Johnsrud Sundby stående med sølvet fra 30-kilometeren.

Mister tre medaljesjanser

Røa-løperen har dermed gått glipp av tre opplagt medaljesjanser i årets VM på grunn av sykdom. Trøsten er at 28-åringen rakk å få med seg sølvmedalje på fellesstarten med skibytte før sykdommen satte inn.

Når han nå reiser hjem, deler han skjebne med to andre Oslo-utøvere i den norske troppen i Val di Fiemme. Astrid Uhrenholdt Jacobsen har også forlatt VM-byen – etter at også hun ble rammet av sykdom.

Heming-jenta ville vært et opplagt valg til det norske laget på lørdagens klassiske tremil, men det blir det nå ingenting av. Uhrenholdt Jacobsen mistet også 10-kilometeren, som trolig ville vært hennes sterkeste distanse i VM.

Redusert lag

Den distansen fikk BUL-løper Martine Ek Hagen gå. Med nytt forfall fra Uhrenholdt Jacobsen på tremila, kunne få sin andre VM-sjanse, men nå har også Enebakk-jenta reist hjem.

– Martine følte seg slapp og dårlig, og når hun da i tillegg ikke lyktes spesielt godt på 10-kilometeren, fant vi ut at det var best å sende henne hjem til Norge, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Forfallene betyr kort og godt at Norge stiller kun fire jenter på tremila for kvinner lørdag. De fire er: Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og BUL-løper Heidi Weng. Det er de samme fire som tapetserte seierspallen på 15-kilometeren tidligere i mesterskapet.

Hvilke fem som kommer til å utgjøre det norske femmilslaget på herresiden, er foreløpig ikke klart. Mye tyder imidlertid på at det kan bli Eldar Rønning, Petter Northug, Sjur Røthe, Petter Eliassen og Tord Asle Gjerdalen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!