RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehjem ansetter tenåringer


Ryenhjemmet håper ungdommen vil utdanne seg innen eldreomsorgen, etter at de har fått sommerjobb. F.V.: Institusjonssjef Wenche Odden og ergoterapeut Linn Jensen Croff.
Ryenhjemmet håper ungdommen vil utdanne seg innen eldreomsorgen, etter at de har fått sommerjobb. F.V.: Institusjonssjef Wenche Odden og ergoterapeut Linn Jensen Croff. Foto: Foto: Janina Lauritsen
Ryenhjemmet håper ungdommen vil utdanne seg innen eldreomsorgen etter at de har hatt sommerjobb på sykehjemmet. – Det kan bli noen morsomme uker hvis du er en type som tar initiativ, sier ergoterapeut Linn Jensen Croff.

NORDSTRAND: – Vi ønsker å gi de unge en idé om hva de kan utdanne seg til. Folk vet ikke hvor fint det er å jobbe med eldre på sykehjem, sier Jensen Croff. 

 

 

– Vi ser på dette som en vinn-vinn-situasjon. De unge får bruke sine kunnskaper, som for eksempel bruk av nettbrett og NintendoWii. Tilbake får de glede av å ta del i de eldres livserfaringer. Vi er opptatt av at de eldre skal oppleve en meningsfull hverdag, sier institusjonssjef Wenche Odden. 

LES OGSÅ:
Er Odd Roar Sørbøe Norges sprekeste 99-åring? 

 

Ungdommene skal ikke pleie pasientene

 

Odden påpeker at denne sommerjobben ikke har noe med pleie å gjøre. Ungdommene, som må være mellom 14 og 16 år, skal kun aktivisere pasientene. 

 

– Vi har en stor og fin hage som de kan bruke når været er fint. De kan for eksempel spille spill, steke vafler, gå turer eller lese for pasientene. Vi er sikre på at dette blir attraktive  sommerjobber. 

 

Sommerjobbsatsingen er et samarbeid mellom Generasjonsmøtet M AS, Sykehjemsetaten, Stovnerskogen sykehjem, og Ryenhjemmet, som fikk tilbud om å søke for å få ti ungdommer til å jobbe i sommer. Søknadsfristen er søndag 27. april. 

 

– Vi har lenge ønsket oss å  få unge mennesker inn på sykehjemmet. 

 

LES OGSÅ: Carl I. Hagen vil ikke ha flerkulturelt eldresenter 

 

Håper jobben gir mersmak

 

Ungdommene skal jobbe fire timer per dag, fire timer i uka, i uke 27, 28 og 29. Odden håper denne tiden vil gi ungdommene mersmak. 

 

– Vi håper at ungdommene vil utdanne seg innen eldreomsorgen, etter at de har hatt sommerjobb hos oss. 

 

Odden kan forsikre at ungdommen ikke kommer til å arbeide alene. De skal ha et tett samarbeid med pleiepersonalet. De skal også få muligheten til å snakke om det de har sett og opplevd i løpet av dagen. 

 

– Vi tilbyr dem samtaler, sier hun. 

LES OGSÅ: Håper på 2 000 tilskuere mot VIF

 

Flott med ekstra oppmerksomhet

 

Odden og Jensen Croff vet at dette blir godt tatt i mot av pårørende. 

 

– De syns det er flott at mor eller far skal få ekstra oppmerksomhet i sommer. 

 

Ryenhjemmet håper også at de kan få noen fra nærmiljøet som vil fortsette som besøkende, slik at hjemmet blir en levende del av nærmiljøet. 

 

– Jeg gleder meg til de kommer. Ti unge mennesker, det blir liv! 

LES FLERE NYHETER FRA NORDSTRANDS BLAD 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere