Sykehusdirektør trekker seg på dagen

Oslo universitetssykehus er i en krevende økonomisk situasjon. Styret og administrende direktør skal ha vært uenige i hvordan dette skulle løses, og det er den direkte årsaken til at Siri Hatlen trakk seg mandag.

Oslo universitetssykehus er i en krevende økonomisk situasjon. Styret og administrende direktør skal ha vært uenige i hvordan dette skulle løses, og det er den direkte årsaken til at Siri Hatlen trakk seg mandag. Foto: ARKIVFOTO

Siri Hatlen går av som leder for Oslo universitetssykehus. Årsaken skal være uenigheter mellom styret og Hatlen.

OSLO: – Dette er en vurdering av hva som er best for Oslo universitetssykehus i nåværende situasjon. Ved behandling av budsjett og økonomisk langtidsplan for sykehuset har det oppstått uenighet mellom styrets majoritet og administrerende direktør Siri Hatlen, sier styreleder Göran Stiernstedt, i følge en pressmelding fra Oslo universitetssykehus.

Del på Facebook

Mandag ble det klart at Siri Hatlen går av som administrerende direktør for Oslo universitetssykehus med umiddelbar virkning.

Vanskelig økonomisk situasjon

Årsaken er den vanskelige situasjonen knyttet til styrets behandling av økonomisk langtidsplan og videre utvikling av det fusjonerte foretaket. Jan Eirik Thoresen er konstituert inntil videre, i følge pressemeldingen.

Siri Hatlen har vært administrerende direktør for Oslo universitetssykehus siden juni 2009. I den perioden har hun ledet arbeidet med å fusjonere og integrere Aker sykehus, Rikshospitalet (inkludert Radiumhospitalet) og Ullevål sykehus. Fusjonsprosjektet er et av Norgeshistoriens største og mest omfattende.

– Oslo universitetssykehus gjennomfører en omfattende fusjons- og omstillingsprosess som det vil kreve tid, innsats og ressurser å lykkes med. Foretaket har en utfordrende økonomisk situasjon både på kort og på lengre sikt, sier Siri Hatlen i følge pressemeldingen.'

LES OGSÅ: Nå er Ahus ditt lokalsykehus

LES OGSÅ: Milliardsprekk for sykehusene

Mangler tillit fra styret

Hun oppgir manglende tillit fra styert som årsak til at hun fratrer.

– Jeg konstaterer at det er uenighet mellom styrets flertall og administrerende direktør om hva som skal til for å lykkes med fusjonen videre og hvordan den videre prosess bør gjennomføres. I så krevende spørsmål må administrerende direktør ha den fulle tillit fra et samlet styre, hvilket jeg opplever nå at ikke er tilfelle, sier hun.

Hatlen mener det har blitt nødvendig å fratre som administrerende direktør slik at styret og administrasjonen nå får arbeidsro.

LES OGSÅ: Langer ut mot helsetoppene

Styreleder roser Hatlen

Göran Stiernstedt ønsker å rose Hatlen for hennes arbeid i Oslo universitetssykehus:

– Siri Hatlen har gjort et meget godt arbeid de to årene hun har vært administrerende direktør for Oslo universitetssykehus. Hun er en sterk og dyktig leder. Hennes prosjektledelse i forbindelse med fusjonen der arbeidet har vært tydelig delt i milepæler er unikt velgjort og utgjør et meget viktig grunnlag for å kunne fortsette arbeidet med fusjonen av de tre sykehusene, sier styreleder Göran Stiernstedt.

Siri Hatlens sluttavtale følger Helse Sør-Østs standard. Hun får 12 måneders etterlønn med eventuell fratrekk av ny lønn dersom hun går inn i nytt arbeid i løpet av perioden.

Når det gjelder det ekstraordinære styremøtet den 6. juni vil saken om økonomisk langtidsplan bli foreslått utsatt, i følge pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.