*Nettavisen* Nyheter.

Sykehusdirektøren sa opp

Hulda Gunnlaugsdottir slutter som sykehusdirektør (Arkivfoto: Dino Prohic).

Hulda Gunnlaugsdottir forlater jobben som administrerende direktør ved Aker universitetssykehus.

AKER SYKEHUS: Gunnlaugsdottir har takket ja til jobben som administrerende direktør ved Islands største sykehus, Landspitali universitetssykehus.

Dette gjør det mulig for meg å flytte hjem til Island for en periode. Men min mann er norsk, og jeg kommer tilbake til Norge, sier hun.

Stillingen hun tiltrer er kun en åremålsstilling på fem år, men hun avviser at hun kommer tilbake til Aker.

Jeg har ikke permisjon. Stillingen ved Aker er sagt opp. Jeg syns det er trist å slutte, for jeg har trivdes godt på Aker. Jeg hadde ikke tenkt å skifte jobb, men denne muligheten kom opp nå i sommer, sier hun.

Svikter ikke

Har det vært tungt å jobbe med Hovedstadsprosessen?

Nei, det har vært mye jobb. Men dette har ingenting med det å gjøre. Jeg går til en jobb med minst like store utfordringer, sier hun.

Du føler ikke at du svikter de ansatte nå midt i den vanskelige tida?

Nei, jeg gjør ikke det. Man kan alltid snakke om rett eller gal tid. Men jeg vet at sykehuset har en veldig kompetent ledelse som vil ta over. Dersom de ansatte føler det slik, tar jeg det som en tillitserklæring. Det gjør meg rørt, sier hun.

Hvordan ser du på framtida til Aker?

Aker har en lys framtid, det har jeg alltid sagt. Sykehuset vil fortsatt spille en viktig rolle for helsetilbudet i Oslo. Det vil bli et stort lokalsykehus med spesielt fokus på folkesykdommer, sier hun.

I slutten av oktober

Gunnlaugsdottir fratrer stillingen i slutten av oktober. Da har hun vært sykehusdirektør ved Aker siden mars 2005. Hvem som blir ny direktør er foreløpig ikke kjent, men styreleder ved sykehuset Steinar Marthinsen mener det vil være realistisk å få en ny direktør på plass over nyttår.

Men vi skal finne en god mellomløsning allerede fra oktober, sier han.

Rekker høringsuttalelsen

Er dette ubeleilig i forhold til den pågående Hovedstadsprosessen?

Styret vil ha behandlet sin høringsuttalelse 16. oktober, så det skal gå bra. Når folk slutter, så er det ikke noe vi kan gjøre med det. Det hadde vært ønskelig at hun kunne fortsette, men vi må ta til etterretning at hun har fått et godt tilbud et annet sted, sier Marthinsen.

De ansatte er kritiske til at Gunnlaugsdottir slutter så raskt?

Det er viktig å tenke framover. Når hun ønsker å fratre, har vi gjort en totalvurdering av det, sier Marthinsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.