RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ETTERFORSKES: – Vår oppgave er å sikre at eldre på våre sykehjem får god omsorg og riktig medisinsk behandling, og derfor gjør vi nå alt vi kan for å få frem de faktiske forhold i denne saken, uttaler byråd for eldre Aud Kvalbein.
ETTERFORSKES: – Vår oppgave er å sikre at eldre på våre sykehjem får god omsorg og riktig medisinsk behandling, og derfor gjør vi nå alt vi kan for å få frem de faktiske forhold i denne saken, uttaler byråd for eldre Aud Kvalbein. Foto: FOTO: ANDERS AUBERG

Sykepleier anmeldt etter høyt antall dødsfall

Fredag anmeldte Oslo kommune en sykepleier ved Lindeberg omsorgssenter til politiet.

OSLO:Forholdene gjelder mulig svikt i rutinene ved medisinhåndtering, og at dødsraten ved angjeldende post kan synes høyere enn ved sammenlignbare poster, opplyser byrådsleder Stian Berger Røsland.
 Han sendte fredag ut en pressemelding i anledning saken.

Politietterfoskning

I januar ble det sendt et varsel om mulig uforsvarlig drift ved sykehjemmet. Helsetilsynet opprettet en tilsynssak på bakgrunn av dette. Tidligere er en ansatt ved sykehjemmet anmeldt for seksuelle overgrep. Saken er under politietterforskning.

– På denne bakgrunn har Byrådslederens kontor ved Seksjon for internrevisjon startet en gjennomgang av forholdene ved sykehjemmet, opplyser byrådsavdelingen.

Fredag 27.04 ble byrådsavdelingen gjort kjent med at gjennomgangen så langt har avdekket mulige straffbare forhold ved en post ved Lindeberg omsorgssenter.

Suspendert

Den anmeldte avdelingssykepleieren er suspendert fra sin stilling.

På grunn av de mulige alvorlige forhold som er kommet frem er det besluttet at institusjonssjefen og ytterligere en medarbeider suspenderes.

– Berørte beboere, berørte pårørende og ansatte er de siste to dagene varslet. Byrådet ser meget alvorlig på saken, og har derfor funnet det nødvendig å politianmelde saken. Vi avventer nå politiets arbeid og har tillit til politiets etterforskning, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

– Vår oppgave er å sikre at eldre på våre sykehjem får god omsorg og riktig medisinsk behandling, og derfor gjør vi nå alt vi kan for å få frem de faktiske forhold i denne saken, uttaler byråd for eldre Aud Kvalbein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere