RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkel på læreplanen

Nordstrand: I alle år har Nordstrand skole hatt en grundig trafikkopplæring for sine elever, og det er derfor relativt greit for dem når de nå skal ha sykkel og trafikksikkerhet på timeplanen. Det var derfor er godt valg Trygg Trafikk gjorde da de i forbindelse med en landskonferanse la veien til nettopp denne skolen for å se 4-klassingers ferdigheter på sykkel og hvordan de får sin opplæring og trening.

Læreplan

Jeg har jo selv hatt barn her på skolen og sett hvor bra det jobbes her med tanke på trafikksikkerhet og sykling, så det var derfor naturlig for meg å vise representantene som kommer fra hele landet, hvordan arbeidet legges opp her, sier Kristin Eli Strømme.

Som sagt har det vært trafikk- og sykeklundervisning på skolene i årevis, og mange barn har fått sin kunnskap og trygghet i trafikken nettopp ved dette. Men fra i år er emnet lagt inn i læreplanen gjennom det såkalte Kunnskapsløftet.

Kontinuitet

I den nye lærerplanen heter det at sykkelopplæring er knyttet til kroppsøvingsfaget fra 4. klasse. Når elevene så kommer på ungdomstrinnet, vil opplæringen og praksisen bli knyttet til fysikk, og herfra vil opplæring videreføres frem til de unge kommer så langt som at de skal ta lappen.

Det er veldig viktig at det blir en kontinuitet i denne opplæring, og vi vet alle hva det vil si at barna får praktisert det de lærer teoretisk, sier Kristin Eli Strømme som er fagsjef i Trygg Trafrikk.

Praksis

Både Strømme og de øvrige fra Trygg Trafikk fikk i praksis se hva 4.-klassinger har av ferdigheter knyttet til sykling. I skolegården og tilliggende områder var det satt opp poster hvor elevene skulle prøve seg.

Og de langt bortimot 50 TT-representantene både så, noterte og snakket med elevene.

I forbindelse med landskonferansen vi har her i byen nå vil vi formidle mye stoff om nettopp dette temaet. De som er med, sitter sentralt i forhold til trafikkopplæring på hjemstedet. Det de har sett og lært her og spesielt på Nordstrand skole vil altså danne grunnlag for arbeid over hele landet, sier Strømme. Vi lager jo en god del materiell som de kan støtte seg til og videreføre i sitt lokale arbeid.

Om mye av trafikkopplæringen er knyttet til skolen, blir det ikke gode syklister og fotgjengere uten trening. Her må forelder på banen og sørge for at deres håpefulle får anledning til å trene, og til dette må de hjelpe til.

Altså en oppfordring som sikkert mange foreldre over hele landet bør merke seg. På mange skoler i bydelene her hos oss er det stor aktivitet fra foreldres side, og det er viktig. Men det er også andre som kan bli flinkere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere