RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkelbytte-tyvene er fortsatt på ferde


Therese Solberg i Kåres vei 23 c ble frastjålet sykkel og veske. Og fant denne sykkelen plassert der isteden. Er den din? Foto: Privat
Therese Solberg i Kåres vei 23 c ble frastjålet sykkel og veske. Og fant denne sykkelen plassert der isteden. Er den din? Foto: Privat
Fortsatt er det noen som lusker rundt på Nordstrand om natten og bytter folks sykler. Therese Solberg er siste offer.

BRATTLIKOLLEN/KARLSRUD: Vilda Breivyte Buhs på Brattlikollen fortalte til Nordstrands Blad om hvordan hun mistet sykkelen sin natt til 10. mai. Da så hun to gutter med kort hår og en jente med langt hår sykle av gårde.

Da de gikk ut for å sjekke fant de en fremmed sykkel på bakken. Mens deres egen sykkel var stjålet. Det viste seg at sykkelen som lå igjen var en dyrere og finere sykkel enn den som var borte.

Sykkelen hadde et sikkerhetsnummer, og de fant frem til eieren i Vardeveien. Eieren hadde opplevd det samme. Hans sykkel var stjålet. Til erstatning var det lagt igjen en annen sykkel.

Nordstrands Blad har også fått melding om ytterligere et sykkelbytte-tyveri, men har ikke fått vite hvem som ble rammet. Vi trodde det kanskje kunne dreie seg om russeløyer. Men nå viser det seg altså at galskapen fortsetter.

Veske og sykkel borte

Therese Solbergs brune/turkise og hvite Merida Durango ble borte natt til lørdag 5. juni fra boligen hennes på Karlsrud. Hun har selv jobbet i Falcks sykkelregister, og vet bedre enn de fleste hvor dumt det er ikke å ha registrert sykkelen sin.

– Jeg hadde akkurat tatt frem den nye sykkelen min fra i fjor. Nå hadde den fått nye skjermer og var klar for sesongen. Jeg hadde utsatt å registere den hos mine tidligere kolleger. Vi satt rett innefor der sykkelen sto, og trodde vi ville høre det om noen var så frekke. Men den gang ei, sier Therese.

Hun er overrasket over hvor frekke sykkeltyvene har vært. For vinduet sto oppe.

– Vi hørte ikke noe. Da jeg kom ut klokken 7 søndag var min kjære Merida borte. Det samme var min mellombrune skinnveske til 1500 kroner. Full av sminke til 1500 kroner. Samt bilnøklene. Som det vil koste tusenvis av kroner å erstatte.

– Til gjengjeld hadde de satt igjen en hvit og burgunderrød Scott Contessa damesykkel. Det gir jo ikke meg noen glede å få en annens stjålne sykkel. Dette er ikke rampestreker på linje med epleslang. Dette er alvorlig, sier Therese Solberg.

Hun håper alle foreldre i bydelen nå følger med på hva deres håpefulle sykler på. Og stiller kontrollspørsmål om de kommer med en ny sykkel. Og kommer datteren din med ny moderne skinnveske av typen som er en mellomting mellom bag og veske er det også grunn til å lure på hvor den kommer fra.

Kunne vært unngått

– Hvert eneste år ringer hundrevis av folk til Falck sykkelregister og melder om sykler de har funnet. Sykler som kunne vært levert tilbake til eier om de var registrert. Falck har en fantastisk ekspert som oppklarer mye. Men ikke alt, sier Therese Solberg. Som bor i Kåres vei 23 c, like nedenfor T-banen på Karlsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere