Sykkeleliten varmer opp til sykkel-NM

Arkivfoto

Arkivfoto

Den hjemlige sykkeleliten får sin generalprøve i en tøff rundbaneløype Maridalen søndag, før de i sykkel-NM to uker etter braker sammen med stjernene Kristoff, Hushovd og co.

OSLO: Det er ikke ofte Oslos befolkning får se ordentlige landeveisritt over den klassiske distansen 170 km med felt på to hundre ryttere – men sjansen er der nå.

Sondre Holst Enger, som vant fjorårets ritt, er favoritten i dette feltet, som også rommer et svensk 8-mannslag med ryttere fra Sverige, Nederland og Finland.

Det tredje av sesongens kun fire Norgescup-fellesstartritt går i Oslo søndag 15. juni, og dagen før holdes et temporitt over 12 km som oppvarming.

Rittene er en del av Idrettsklubben Heros 100 års jubileumsarrangement, og start og mål er begge dager ved Maridalen skole. Det holdes løp for kvinner og menn, junior og senior.

Arrangørklubben Hero har deltakere i begge seniorklassene og i juniorklassen for menn, og alle disse er lommekjente i løypene i Maridalen. Hero-laget i juniorklassen for menn er anført av Torbjørn Hejman, som blant 97 deltakere ble nummer tre i sesongens første Norgescup-ritt, i Skien.

I kvinneklassen stiller IK Hero med Katrine Hofstad og Marie Ommundsen, som også er klubbens sekretær i jubileumsåret. Begge er i stand til å kjempe om topp 10-plasseringer på en god dag.

Både tempo- og fellestartrittene kjøres i en 12 km lang, krevende rundbaneløype med to sugende motbakker. Spesielt den ene midtveis i runden, hvor rytterne må forsere 85 høydemeter i løpet av halvannen kilometer.

Senior menn kjører søndag 14 runder, tilsvarende 168 km, mens senior kvinner skal tilbakelegge åtte runder, tilsvarende 96 km.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.