RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkelklubben Frøy til topps i Taiwan


Frøy-Bianchis Oddbjørn Klomsten Andersen (t.h) sammen med Halvor Tandrevold.
Frøy-Bianchis Oddbjørn Klomsten Andersen (t.h) sammen med Halvor Tandrevold. Foto: FOTO: PRIVAT
Etter å ha ledet under hele etapperittet, sikret Frøy-Bianchi seg lagseieren i Tour of Taiwan natt søndag.

OSLO: Sykkelklubben gikk helt til topps etter å ha utklasset klubber fra blant annet  USA, Australia, England og Tyskland.

Og det var selvsagt stor stemning under søndagens seierssermoni.

– Hele Frøy-Bianchis lag har vært på premiepallen, det blir tatt bilder og publikum er entusiastiske. Det er høy stemning her, sa sportsdirektør Carl Erik Pedersen til klubbens hjemmeside.

Sikret seier i regnværet

Den sjette og siste etappen gikk natt til søndag og det var et gateritt som ble kjørt i regnvær. Dette skapte en del farlige situasjoner og velt, men de Frøys rytterne kom seg stort sett unna.

Oddbjørn Klomsten Andersen veltet riktignok i en sving før mål, og tapte noen sekunder på det. Uhellet var imidlertid så nærme målgang at han ifølge UCI-reglementet fikk samme tid som hovedfeltet.

Og dermed kunne han sykle inn til en sjuendeplass totalt.

– Oddbjørn gjorde en kjempeinnsats i Taiwan. Dette var hans første etapperitt noensinne, og på forhånd var han fornøyd med å fullføre. Nå endte han på sjuendeplass individuelt - en kjempeprestasjon. Han er også ekstremt fornøyd -og dyktig sliten selv, sier Carl Erik Pedersen.

LES OGSÅ: Oddbjørn Klomsten Andersen syklet inn til tredjeplass

Sportsdirektør Carl Erik Pedersen fortalte Nordstrand Blad onsdag at laget ikke hadde satt noen målsetning for dette sykkelrittet.

Før vi dro ned hadde ikke vi satt noen målsetning til plassering. Men gutta har jobbet hardt i hele vinter og er topp motivert. Dette er første løpet for sesongen og så langt har det gått bedre enn hva vi har trodd, sa Pedersen på telefon fra Taiwan onsdag.

Individuelle prestasjoner

Halvor Tandrevold fullførte også rittet, og gjorde hele veien en kjempeinnsats for laget. Eivind Ekeli var femtemann, og deltok i laglederapparatet etter at han kom for sent til makstiden første dag.

Frøy-Bianchi fikk tre ryttere blant de 20 beste. Sigurd Nesset ble nummer 12 og Morten Renslo Sandvik nummer 18. Dette gir Frøy-Bianchi UCI-poeng, som er viktig med hensyn til ranking og deltakelse i fremtidige ritt.

Neste oppgave blir Tour of Sochi etter påske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere