RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkelveien i Sørkedalsveien blir stengt på nytt


Bilveien vil bli lagt i dagens sykkeltrasé under omleggingen, mens sykkelveien blir flyttet over til fortauet på andre siden. Skisse: Skifte Eiendom
Bilveien vil bli lagt i dagens sykkeltrasé under omleggingen, mens sykkelveien blir flyttet over til fortauet på andre siden. Skisse: Skifte Eiendom
Syklister i Sørkedalsveien ble paffe da de oppdaget at den nyåpnete sykkelveien på nytt blir rammet av graving.

HUSEBY: I forbindelse med gravearbeid knyttet til den amerikanske ambassaden, ble sykkelveien gravd opp og stengt langs hele ambassadeområdet i ett år.

Etter en rekke brutte frister ble traseen gjenåpnet på sensommeren i fjor. Nå blir den stengt igjen og sykkelveien blir erstattet av bilvei.

Omfattende

Bymiljøetaten opplyser ved seniorrådgiver Odd Olav Bratteberg at det er Forsvarsbygg som er tiltakshaver for etablering av en gangkryssing med trafikkøy i krysset Sørkedalsveien/Persbråtan.

– Det er et omfattende og komplisert arbeid med blant annet oljeisolert høyspentkabel og annen infrastruktur i bakken som krever trafikkomlegginger både for kjøretøy, gående og syklister. Gravearbeidet har en lengde på cirka 200 meter og vil vare til medio juni 2014, opplyser Bratteberg.

LES OGSÅ: Neste uke blir det grønt i Oslo!

Endret til trafikkøy

Forsvarsbygg/Skifte Eiendom ved prosjektleder Trond Nordby informerer om at etablering av trafikkøy i Sørkedalsveien er et av tiltakene i rekkefølgebestemmelsene i forbindelse med ambassadereguleringen som Forsvarsbygg Skifte eiendom nå gjennomfører.

– Gangbru var opprinnelig foreslått tiltak, men etter lokalbefolkningens ønske ble tiltaket endret til trafikkøy, sier Nordby.

LES OGSÅ: – Det er ikke så farlig å sykle på rødt som politiet skal ha det til

Ferdig innen 1. juli

Arbeidet medfører omlegging av sykkel- og gangvei fra 17. mars og omlegging av Sørkedalsveien fra 22. april. Arbeidene vil være sluttført innen 1. juli 2014. Det ligger en høyspentkabel i det aktuelle arbeidsområdet som medfører at arbeidet vil ta lengre tid enn normalt.

– Forsvarsbygg Skifte eiendom fikk igangsettelsestillatelse fra Oslo kommune 10. mars, og arbeidet har derfor ikke vært mulig å gjennomføre tidligere. Vi har for øvrig kunngjort tiltaket i pressen samt egen info til berørte naboer, sier Nordby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere