*Nettavisen* Nyheter.

Sykkelveier til Groruddalen

Arkivfoto

Utbyggingen av Hovedsykkelveinettet er i full gang. Flere områder i Groruddalen får sykkelruter. Lokalavisen gir deg oversikten.

GRORUDDALEN: Det er Statens vegvesen og Oslo kommune som har ansvaret for etableringen av sykkelveiene. Statens vegvesen skal etablere 115 kilometer av veiene, kommunen skal etablere 65 kilometer.

Statens veivesen jobber med utførelsen av tre sykkelruter. Riksvei 4-ruta, E6-ruta og Østre Aker/Riksvei 163-ruta.

Tre ruter

E6-ruta bygges som en tradisjonell sykkelvei med bredde på tre meter. Denne går fra Granstangen og til Skanseveien følger den nordsida av Karihaugveien. Her bygges den som en sykkelvei med fortau for å redusere konflikten mellom syklister og gående.

Kostnadene er beregnet til cirka 35 millioner kroner. Strekningen starter ved krysset mellom Sam Eydes vei og Jerikoveien. Videre følger den Nord/vestsida av E6 opp til krysset mellom Granstangen og Karihugenveien.

På Østre Akervei-ruta er planen å etablere et sykkeltilbud uavhengig av fortauene. Denne er delt i to planer; Lørenskog stasjon Grorud stasjon og Grorud stasjon-Veitvet skole. Kostnadene for disse to strekningene er grovt anslått til cirka 100 millioner kroner.

Vi håper å komme i gang med bygging for den første strekningen i 2010 og fullføre året etter. Den siste strekningen ned til Veitvet skole regner vi å starte byggingen på i 2011 og ferdig 2012, skriver Anders Aaram, ved informasjon for utbygging i Statens vegvesens Stor-Oslo distrikt, på mail.

Riksvei 4- ruta har en prislapp på 10 millioner. Den skal ligge på nordsiden av riksvei 4 og knyttes til den eksisterende gang- og sykkelveien mot Nittedal. Denne er påbegynt og til høsten skal syklistene kunne bruke sykkelveien.

Fire ruter

Oslo kommune er ferdige med Stovner-ruta og med Nedre Kalbakkvei-ruta.

Stovner-ruta går fra Ragnhild Schibbyesvei ved Trondheimsveien, over Stovner og Haugenstua. Denne slutter ved Karistien.

På Stovner-ruta hadde vi en sykkelinspeksjon i fjor. Den skal bli reasfaltert og noen skilt og stolper har blitt byttet ut. Dette er noe vi kommer til å gjøre når snøen er borte, sier Berit Hassel i Samferdselsetaten.

Tvetenveien-ruta er delt opp i tre parseller. Sykkelveien som er planlagt fra Haugerudveien til Ole Deviksvei, er under byggeplanlegging. I desember i fjor ble den sendt til politisk behandling.

Fra Haugerud til Tosterudkrysset. er reguleringsplan under utarbeidelse.

Tvetenveien fra Ole Deviksvei til Østensjøveien. Reguleringsplanforslag skal utarbeides.

Furuset-ruta skal bli ferdig i år. Denne går ved Karihaugveien og Søren Bulls vei. Dette er egentlig en gangvei, men det er fullt mulig å sykle på den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag