RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykler Norge på langs


Line Ødegaard (t.v) og Iselin Kjelsass gleder seg til sommerens sykkeltur.
Line Ødegaard (t.v) og Iselin Kjelsass gleder seg til sommerens sykkeltur.
To venninner på Frogner har satt seg et mål dette året, nemlig å sykle Norge på langs. – Vi er svært spontane av oss, sier de.

FROGNER: Lokalavisen møter de to jentene fire måneder før den spektakulære turen de står ovenfor. Grunnen til dette er at de før sykkelturen har planer om fire måneders tur i Amerika.

– Vi drar allerede i kveld (mandag), så vi har knapt med tid, sa Line Ødegaard(23) og Iselin Kjelsaas(22) da Lokalavisen møtte de mandag formiddag.

Beregner fire uker

Jentene kommer hjem fra Sør-Amerika 17.mai og satser på at sykkelturen starter en ukes tid etter hjemkomsten.

– Vi tar toget ned til Lindesnes og starter turen mot Nordkapp. Målet er å bruke fire uker og vi er veldig godt trent, sier Line Ødegaard.

Både hun og Iselin har kjøpt nye sykler til turen.

– Vi satser på å sykle ti mil hver eneste dag og vi har allerede prøvd den strekningen flere ganger i høst. Det er absolutt en overkommelig lengde, sier Iselin Kjelsaas.

Spontant

Selve turen ble til etter at Line hørte om en person som brukte fire måneder på å gå distansen.

– Så jeg spurte Iselin om hun ville være med å sykle Norge på langs. Hun sa bare ok. Vi er litt spontane av oss, ler Line.

Jentene skal ha med seg telt og stormkjøkken på den lange ferden. Men målet er ikke å komme raskest til Nordkapp.

– Vi ønsker selvsagt å få med mange flotte opplevelser på denne turen. Vi gleder oss ekstra spesielt til å komme til Lofoten siden vi har hørt de har en fantastisk natur om sommeren, sier de to spreke jentene.

Trener i Amerika

De to jentene har tatt et halvår fri fra BI-studiene for å reise dette halvåret. Først blir det fem uker i Sør-Amerika, før de reiser til Mellom-Amerika i fem uker. De avslutter reisen med to måneder i San Diego.

– I San-Diego skal vi på spanskkurs og så skal vi surfe. Vi satser på en aktiv ferie, hvor vi skal holde oss i form. Vi har hørt at det finnes noen flotte sykkelruter i Peru og Ecuador, sier Iseline.

Følg jentenes blogg på tidenesreise2010.blogspot.com

– I tillegg skal vi gå Inka trailen i Peru. Fire dagers marsj i 5600 meters høyde vil definitivt gi oss en god psykisk trening før sykkelturen, avslutter Iselin og Line.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere