*Nettavisen* Nyheter.

Syklist drept i Hellerudveien: Mann tiltalt for bildrap i narkorus

Her i Hellerudveien ble syklisten drept da bilen kom i over motsatt kjøreretning og i sykkelfeltet. Foto: ARKIVFOTO

Den 58 år gamle syklisten ble drept momentant av bilen som kom over i sykkelfeltet. Nå må en 41-åring fra Oppsal møte i Oslo tingrett tiltalt for bildrap i narkorus.

OPPSAL: Det var 30. september i fjor ulykken skjedde i Hellerudveien. Sjåføren, som har vært narkotikamisbruker i 15 år, erkjente i fengslingsmøtet at han var påvirket av heroin da ulykken skjedde.

I Oslo tingrett 18. januar står han tiltalt for bildrap i narkorus. Mannen nektet først for å ha kjørt bilen, men ble senere avslørt av vitner på stedet.

Døde på stedet

Den 58 år gamle syklisten døde på stedet etter at det ble forsøkt gjenoppliving. Ulykken skjedde i Hellerudveien like ved bensinstasjonen. Føreren av bilen stakk fra ulykkesstedet etter påkjørselen. Mannen er også tiltalt for dette.

Gammel kjenning

41-åringen er godt kjent av politiet fra tidligere. Han har vært domfelt en rekke ganger for forskjellige forhold, deriblant biltyveri, kjøring i ruspåvirket tilstand og uten førerkort. Han betegnes av politiet som vanekriminell og står på den såkalte VIC-listen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.