RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søylehuset tilbake til EKT

Søylehuset kafé på Ekebergsletta inngår i den nye festeavtalen for EKT, og styreleder Michael Falch håper å få bygningen i stand innen 2008.

EKEBERG: Det ærverdige gamle søylehuset på Ekebergsletta som idag drives som kafé av Per Hindal, skal igjen overtas av EKT Rideskole og Husdyrpark. De mistet sin festeavtale for dette huset i 1991, men har beholdt sin disponeringsrett til tjenestehuset i søylehusets annen etasje.

Tjenesteboligen har vært veldig viktig. Det gamle søylehuset fungerer jo som et våningshus, og vi har hatt ansatte boende der i 40 år. Det er nødvendig at noen med tilknytning til EKT bor i nærheten så man kan holde tilsyn hele natten. Vi har jo ansvaret for over 100 dyr her, forteller daglig leder Sissel Thorson Falch.

Under forhandlingene om ny festekontrakt for EKT kom det fram at dersom Sissel Thorson Falch og hennes mann Michael Falch ikke undertegnet leieavtalen for søylehuset, ville de også miste tjenesteboligen.

Ny avtale

Søylehuset var en del av festekontrakten som Edvin Thorson hadde med Oslo kommune for EKT-anlegget frem til 1991 da Per Hindal inngikk en avtale med kommunen. Søylehuset var en gave til Oslo kommune fra familien Andresen, Tiedemans Tobaksfabrik, og ordfører Brynjulf Bull uttalte at huset skulle være en økonomisk støtte til EKT ridesenter og husdyrpark.
I den nye avtalen stilles festerne ansvarlig for både utvendig og innvendig vedlikehold. Bygningen har i de senere årene forfalt betraktelig så istandsettelsen av huset er blitt taksert til 1,2 millioner kroner.
Vi overtar ikke søylehuset før i januar 2007. Deretter må vi bruke tid på å restaurer bygningen, det er en del råte i treverket, så vi håper og regner med at bygningen vil bli ferdigmalt innen sommeren 2007, forteller styreleder Michael Falch.

Ivaretagelse av Ekebergsletta

Lokalpolitiker Kai Aspheim (Ap) har vært aktivt engasjert for å få i stand en ny avtale for EKT ridesenter, og han er veldig fornøyd med at det nå endelig er i boks.
Det har vært viktig å finne en løsning som ivaretar hele området. Søylehuset, som mange jo har kommentert, har forfalt betraktelig de siste årene. Kommunen har sviktet sitt vedlikehold her, og huset har generelt blitt vanskjøttet. Vi måtte finne en annen løsning, ellers ville det ha vært et tidsspørsmål før huset måtte rives. Hindal som har drevet kafeén i mange år har fått hint om at det vil bli forandringer når leieavtalen utløp, informerer Aspheim.
Familien Falch har store planer for driften av kafeén etter at de får huset i stand.
Vi ønsker et nytt konsept. Vi ønsker at noen med erfaring skal hjelpe oss å drive et koselig serveringssted, gjerne med skjenkebevilgning, forteller Øystein Falch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere