RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabæk-supportere brukte bengalske lys og kastet fyrverkeri ned blant publikum før seriefinalen mellom Røa og Stabæk. Foto: Arild Jacobsen
Stabæk-supportere brukte bengalske lys og kastet fyrverkeri ned blant publikum før seriefinalen mellom Røa og Stabæk. Foto: Arild Jacobsen

Synes ulovlig bluss er "festlig"

Stabæk Fotball Kvinner er anmeldt av Norges Fotballforbund etter at supporterne brukte bengalske lys og kastet fyrverkeri før Toppseriefinalen mot Røa. Daglig leder mener den foreløpige straffen er for streng - og at bluss skaper liv på kampene.

RØA: Forbundsstyret i NFF har anmeldt Stabæk Fotball Kvinner til Doms- og Sanksjonsutvalget etter bortekampen mot Røas Dynamite Girls i siste serierunde.

De har innstilt på at klubben skal bli bøtelagt med 10 000 kroner etter at Stabæk-supportere brukte bengalske lys og kastet fyrverkeri før kampstart.

- Høy pris

Daglig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Annette Mikkelsen, mener at dette er et alt for høyt beløp, særlig med tanke på at klubben aldri har blitt anmeldt for supporterbråk tidligere.

- 10 000 kroner er en voldsom sum for å skape litt liv og spenning på en kvinnekamp i et ellers fredelig område, sier hun til Akersposten.no.

På kampmøtet før kampen advarte en av Stabæk-supporterne om at noen av supporterne muligens hadde med seg bluss, men det ble allikevel ikke foretatt noen sjekk av tilskuerne på veien inn til kampområdet.

- Hvis de hadde visitert tilskuerne, kunne hele situasjonen kanskje vært unngått, sier Mikkelsen.

Hun understreker også at de aktuelle supporterne ikke stod på tribunen, men litt for seg selv.

- Det var ikke tilfellet at det var farlig, sier hun.

- "Bomber" smalt rundt beina

Dette stemmer ikke overens med noen av tilskuernes beskrivelser.

En tilskuer skriver dette i en e-post til Akersposten:

"Det ble kastet fyrverkeri av forskjellige slag. Når dette ble kastet rett frem (og ned) rundt kiosken, så ble det farlig. Det smalt kraftig og mange "bomber" smalt rundt beina våre der jeg sto med mine to små gutter. De fikk panikk, gråt hysterisk og ville bare dra hjem."

RBK-supportere arrestert

Bruk av bengalske lys og fyrverkeri har funnet sted i forbindelse med Tippeliga-kamper. Men aldri på en kamp i Toppserien.

Vålerenga har blitt bøtelagt tre ganger i år for brudd på sikkerhets- og arrangementsforskriftene etter at supportere har brukt bengalske lys og fyrverkeri.

Domsutvalget i NFF har gitt klubben bøter på 25.000, 50.000 og 75.000 kroner. Etter det siste tilfellet mot Lyn 20. september, ble fratrekk av poeng vurdert.

Under oppgjøret mellom Lillestrøm og Rosenborg i oktober grep politiet inn og arresterte to RBK-supportere for bruk av bengalske lys.

- Kvinnefotballen trenger liv

Annette Mikkelsen sier til Akersposten.no at hun synes bruken av bluss blir et litt festlig innslag i kvinnefotballen.

- Vi trenger litt stemning på kvinnekampene. Det er festlig når du kommer inn på banen og ser at det blusser, sier hun.

Flere av Røa-spillerne var i hundre etter kampen.

"Stemningen var fantastisk, dere lagde en flott ramme rundt kampen og det var kjempe gøy å spille foran et så entusiastisk publikum. Pyro og bluss setter dynamitejenter pris på vettu :)" skrev Røa-spillerne Guro og Marie Knutsen i et svar til en Stabæk tilhenger i et nettmøte på Akersposten.no etter seriefinalen.

Ikke lovlig

Stabæk Fotball Kvinner skal gi et tilsvar på anmeldelsen før fredag, og deretter vil den bli den behandlet av Doms- og Sanksjonsutvalget, som er et uavhengig utvalg.

NFF ønsker ikke å kommentere den konkrete saken spesifikt siden den er under behandling, men NFFs Yngve Haavik sier på generelt grunnlag at klubben ikke er motstridende til livlige arrangementer.

Bruken av bluss kan derimot utgjøre faremomenter, og er derfor i utgangspunktet ikke tillatt. Hvis et hjemmelag søker om tillatelse kan pyroteknikk være tillatt, men blusset må i så fall kun bli brukt på den måten som er spesifikt angitt i tillatelsen.

- Det har ikke skjedd i dette tilfelle her, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere