RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synger for hele landet


De unge sangerne på Holmlia trener nå på Ja vi elsker. For 17. mai skal de på TV og fremføre nasjonalsangen vår.
De unge sangerne på Holmlia trener nå på Ja vi elsker. For 17. mai skal de på TV og fremføre nasjonalsangen vår.
Det er en sang det øves spesielt mye på på Holmlia i disse dager. For «Ja, vi elsker» må sitte ordentlig når den skal fremføres på TV 17. mai.

HOLMLIA: - Da vi ble kontaktet av NRK, var det først snakk om at bare Holmlia barnekor var ønsket for å synge, men nå er det klart at også ungdomskoret skal være med, forteller korleder Randi S. Aass.

Og det er altså på TV det skal synges.

- Sangen «Ja, vi elsker» er 150 år i år og NRK ønsker at vi skal profilere sangen på Youngstorget under deres sending før klokken 09, forteller Randi S. Aass.

Nå blir det ikke korenes vanlige drakter som skal brukes på nasjonaldagen.

- De som har bunader, skal bruke disse, og etter de meldingene jeg har fått, vil det bli et flott skue. En av våre unge stiller i en bunad som hennes oldemor brukte så tidlig som i 1930, så hennes farmor og nå skal den altså frem igjen for bruk av oldebarnet. Dette er en bunad fra Hallingdal. Ellers står blant annet Sunnmørsbunad, Rondastakk, Bolsøybunad fra Romsdal og Telemarksbunad på listen.

Dirigenten for barnekoret, Marit Strand Marumsrud, stiller i bunad fra Tinn i Telemark.

- Vi er kjempestolte over å ha blitt spurt om denne oppgaven, og trener nå alt vi kan så det skal høres flott ut på 17. mai, sier korleder Randi S. Aass.

- Og de unge er selvfølgelig spente til bristepunktet. Kl. 07.30 blir de hentet av NRK-bussen for å bli kjørt til Youngstorget. Over 40 unge korister skal være med.

Også lokalt

Nå er Holmlia så heldig å ha flere kor som kan bidra på 17. mai. Aspirantkoret stiller på Hallagerbakken skole for å underholde ved flaggheisingen klokken 8.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere