Synger om håp

Christina Tsikalakis og Andrea Natalie Gunneng. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

Christina Tsikalakis og Andrea Natalie Gunneng. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: ALLE FOTO: Carima Tirillsdottir Heinesen

Rødtvet kirke ble fylt med sang da førjulskonserten «Tenn et lite lys» ble avholdt søndag.

F.h. Ea Vedel, Tuvena Valipuram, Dilaksja Kiruba Haran og Jenny Guddal.

HipHop i kirka.

Dansegruppa HipHop skapte liv blant publikum.

Kirkekoret hadde øvd inn både sang og bevegelser.

RØDTVET: Konserten var et samarbeid mellom Rødtvet skolekor, Kormiljø Rødtvet kirke, Grorudskolenes strykeorkester, og HipHop dansegruppe.

– Det var veldig gøy å synge foran så mange mennesker, selv om det ble endringer i programmet. Konserten gikk fint, og det er bra at det kom så mange mennesker, sier Christina Tsikalakis (7) og Andrea Natalie Gunneng (7), som begge synger i Rødtvet kirkekor.

Temaet for årets konsert var medmenneskelighet, og å ta vare på miljøet og jorda vår.

Jentene er enige om at det er viktig å hjelpe mennesker som ikke har det bra, og jobbe for at jorden skal bli et bedre sted.

– Vi jobber jo for at verden skal bli et bedre sted. Man bør samle inn penger til fattige barn. Det er ikke gøy at noen har mye mens andre har lite. De som har lite gjør så godt de kan, men får absolutt ingen ting, og det må vi gjøre noe med, sier Andrea.

Sammen med de andre barna i kirkekoret har hun øvd hver mandag hele høsten for å kunne holde konsert til inntekt for Kirkens bymisjon sin kampanje «Over-z».

– Barn vil at de voksne skal se hva vi snakker om, og skjønne hva vi mener, sier Andrea.

Bevisste på forbruk

Jentene er enige om at det er dumt å sløse, og mener både barn og voksne bør bli flinkere til å ta vare på omgivelsene sine.

– Man bør egentlig ikke kaste mat, men være glade for det vi har. Også er det viktig å ta vare på jorda. Man kan ikke kaste papir og plastikk i naturen, for det blir ikke til jord. Barn blir flinkere til dette etter hvert som tiden går, men voksne hjelper jo litt til de også da, sier Andrea.

Viktig ballast

– Denne høsten har vi jobbet med temaet barn som ikke har det bra, og fokusert på hvor viktig det er å ta vare på jorda vår, sier Hilde Lin Sagstad Gunneng, som er forelder i Rødtvet kirkekor.

Hun mener det er viktig å lære barna at man må ta vare på hverandre.

– Noe av det viktigste vi gjør gjennom musikken og treffene våre, er å formidle medmenneskelighet. Å formidle gode holdninger tror jeg er det beste man kan bidra med til sine håpefulle, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.