*Nettavisen* Nyheter.

Synger sommeren inn med Vreeswijk

Torshovkoret gleder seg stort til konserten på søndag. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Med Jack Vreeswijk, selveste sønnen til Cornelis, skal Torshovkoret synge sommeren inn på Cosmopolite til helga.

TORSHOV: - Vi har øvd og øvd siden vår siste konsert i april, forteller Line Paulsen, sopran i Torshovkoret.

Førstkommende søndag er det nemlig klart for Torshovkorets årlige sommerkonsert. Og denne gangen er Torshov kirke blitt byttet ut til fordel for Cosmopolite på Soria Moria.

- Det er ekstra gøy å skulle være et helt annet sted. Vi får helt annet utstyr og det blir en helt annen setting. Her kan publikum også kjøpe øl og vin til konserten dersom de vil det, forteller Inger-Johanne Molven, styreleder og alt i koret.

Sol og viser

- Hva er det som kjennetegner en god sommerkonsert for dere?

- Det må vel være sol, sommer og skandinaviske viser, svarer Molven og smiler.

- Konsertprogrammet er ikke hundre prosent spikra ennå, men det blir en god blanding av klassiske sanger og somerviser, skyter Paulsen inn.

Med seg på sommerkonserten har de også fått den svenske visesangeren Jack Vreeswijk, sønnen til den folkekjære Cornelis.

- Noen fra noteutvalget tok kontakt for å høre om han ville stille opp. Da vi fikk ja, ble vi naturlig nok veldig glade. Dette er stor stas, sier Birgit Dannenberg (alt) fornøyd.

De tre kan avsløre at sanger fra både Erik Bye, Evert Taube og tidligere nevnte Cornelis Vreeswijk står på programmet denne sommerkvelden.

Lange tradisjoner

Torshovkoret startet allerede for 22 år siden og har i dag hele 44 aktive medlemmer. Både innflyttere, folk bosatt på Torshov og folk som tidligere har vært bosatt i området, møtes hver torsdag for å utøve og oppleve ekte sangglede.

- Vi er en gjeng med glade amatører som har ambisjoner. Det er noe spesielt med å gå fra å synge i dusjen til å få være med på noe sånt som dette. Selv om ikke alle er solister, låter det så bra når vi synger sammen, forteller Dannenberg som begynte i koret etter å ha hørt dem for første gang på bydelsdagene noen år tilbake.

- Vi har jo selvfølgelig øvelser som er forferdelige også, men da vi for eksempel hadde Vivaldikonserten for en tid tilbake, var det nesten et religiøst øyeblikk, så vakkert var det, sier Inger-Johanne fornøyd.

Håper på fullt hus

Nå håper koret på flere religiøse øyeblikk med konserten på søndag, og de er spente på om de 350 plassene vil fylles opp.

- Drømmen er å måtte avvise noen i døra fordi det ikke er plass, sier Paulsen.

- Det er vel aller best hvis publikum må stå bortetter veggen fordi det er så fullt, ler Dannenberg.

Ståplasser, eller ikke. Konserten starter i alle fall klokka 19.30. Kanskje klarer også sangfuglene i Torshovkoret å lokke sommeren til å bli her for godt, i det minste ut august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.