RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synliggjør demens


Leder Svein Løchen (t.v.) og styremedlem John Bernhardsen gjør en utrolig innsats for at informasjon om den lokale demensforeningen skal nå ut til alle som trenger den. Her er de muntre herrer i samtale om planleggingen av tiårs-jubileet som markeres neste uke.
Leder Svein Løchen (t.v.) og styremedlem John Bernhardsen gjør en utrolig innsats for at informasjon om den lokale demensforeningen skal nå ut til alle som trenger den. Her er de muntre herrer i samtale om planleggingen av tiårs-jubileet som markeres neste uke.
Høsten 1998 møttes to menn på Nordseterhjemmet. En med dement kone, den andre med ditto mor.

NORDSTRAND/ØSTENSJØ: Vi visste ikke hva demens var. Bare at det ikke finnes noe bøtemiddel for sykdommen. Men Ivar (Oftedahl) og jeg forstod at dette kunne vi ikke slite med alene, forteller Svein Løchen.

Det var starten på Demensforeningen i Nordstrand/Østensjø, først ledet av Oftedahl, nå av Løchen.

Mye skjult

Å gjøre demens kjent og akseptert er foreningens formål.

Sykdommen øker voldsomt. I 2050 vil 10 % av befolkningen være direkte eller indirekte berørt av demens. Det er viktig at de som er rammet ikke holder det skjult. Da gjør de seg bare en bjørnetjeneste. Dess flere medlemmer vi er, jo mere kraft vil foreningen ha, sier Svein Løchen.

Det sitter mange personer i Bydel Nordstrand og Østensjø som er nyfikne på hva demensforeningen driver med Det er så mye skjult. Nesten daglig får jeg høre at ja, sånn er tanta mi. Ja, sånn er bestefaren min også blitt. Jeg oppfordrer alle til å dele opplevelsene med oss i demensforeningen, sier styremedlem John Bernhardsen.

Fikk hjelp

Nettopp der fikk han og familien god hjelp da moren ble dement.

Min første tanke var at dette kunne jeg ikke snakke med noen om. Men, så oppdaget jeg at i demensforeningen er alle i samme båt. Det var befriende å kunne si tingene akkurat slik de var, forteller nordstrandgutten.

Demens skal synliggjøres. Alt hysj-hysjet skal få et ansikt, sier han.

Bli kjent

Førstkommende mandag har man en gyllen mulighet til å blikjent med foreningen og dens arbeid.

Det er informasjonsmøte og markering av demensforeningens tiårs-jubileum i Nordstrand eldresenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere