RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synliggjøring av medmennesker


En av kunstnerne i Rådhusgalleriet denne uken.
En av kunstnerne i Rådhusgalleriet denne uken.
Rådhusgalleriet inviterer til "Kaleidoskop en synliggjøring av medmennesker", som er en kunstutstilling i regi av Rusmiddeletaten

Sentrum: Kaleidoskop er en utstilling hvor nåværende og tidligere brukere av etatens tjenester blir invitert til å vise sine arbeider.

Utstillingen har vært arrangert årlig siden 2002, og flere tidligere Kaleidoskop-utstillere har startet på en formell kunstutdannelse. Det å få til noe og bli sett og verdsatt for det man gjør er nødvendig for alle mennesker, og antagelig helt vesentlig for at mennesker som sliter eller har slitt med rusmisbruk skal greie å komme seg videre.


Viser fram talent

Rusmiddeletaten sier følgende om utstillingen:

"Hovedtanken bak Kaleidoskop er å etablere en arena hvor folk kan få vist seg fram med sine talenter, og på den måten skape seg en identitet ut over det å være rusavhengig. Tak over hodet, mat og en nykter tilværelse er ikke nok til å fylle et liv med innhold og gi mening til dagene. Kaleidoskop gir brukerne en mulighet til å mobilisere ressurser og kreativitet, kommunisere med medmennesker, og ikke minst til å lykkes med noe, få positive tilbakemeldinger. Oppslutningen viser at Kaleidoskop har positive ringvirkninger.

Navnet Kaleidoskop er valgt fordi vi synes det gir gode assosiasjoner; kreativitet, bevegelse, endring og fargerikdom, "- en synliggjøring av medmennesker" fordi det er et grunnleggende behov for ethvert menneske å bli sett som den man er, med de talentene man har".


Rokker ved holdninger

Lokalavisen anbefaler et besøk i Rådhusgalleriet denne helgen eller neste uke. Utstillingen åpnet i går og holder åpent til torsdag 27. september. Her er det mye spennende og fin kunst utført av kunstnere som nok kan rokke ved våre holdninger når de nå får vise frem hva de har av mot, ressurser og muligheter. De fleste har vel lett for ensidig å forbinde rusmisbrukere med problemer og svakheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere