RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syv måneder for vold mot journalist


 
 
En fem år gammel jente ble sjokkert vitne til at en fremmed mann slo moren i bakken utenfor Gunerius senter.

SENTRUM ØST: Hendelsen inntraff 6. desember, da gjerningsmannen totalt uprovosert slo kvinnen midt i ansiktet ved bussholdeplassen i Storgata ved Gunerius senter.

På tur med datteren

Det var mange mennesker til stede da mannen gikk til angrep. Etter å ha slått ned kvinnen, som etter det Østkantavisa kjenner til jobber som journalist, satte gjerningsmannen seg på bussen som om ingenting skulle ha sjedd.

Turen varte imidlertid bare noen minutter, før en politipatrulje stanset ferden og pågrep mannen. Kvinnen ble fraktet til legevakten med skader i ansiktet, og deretter fraktet videre av politiet til Oslo Bussterminal.

Datteren ble ikke fysisk skadet som følge av den uprovoserte volden.

Gjenganger

Det er imidlertid ikke første gangen mannen går til uprovosert angrep på en tilfeldig person. 16. juli 2007 slo han nemlig ned en kvinne utenfor Egon restaurant ved Jernbanetorget.

En forbipasserende ringte politiet samtidig som han fulgte etter det han antok var gjerningsmannen. Politiet kunner dermed pågripe gjerningsmannen et stykke lenger opp i Karl Johanns gate noen minutter senere.

Han ble deretter tatt med tilbake til restauranten der et øyenvitne til hendelsen kunne identifisere vedkommende.

Dømt

Nå har Oslo Tingrett dømt mannen til syv måneders ubetinget fengsel, og må i tillegg betale ersatning til ofrene pålydende 30.000 kroner til hver.

I et referat av dommen skrives det at utmålt fengselsstraff og oppreisning viser at retten i likhet med politiet har vurdert forholdene som graverende, og at allmenpreventive hensyn veier tungt.

Domfelte er etter sigende narkoman, og tidligere dømt for vold ved flere anledninger.

Han skal imidlertid ikke ha modus som typisk voldsutøver overfor tilfeldig utvalgte personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere