RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syv tatt i fartskontroll

Det var kun syv som måtte åpne lomme- boken da politiet hadde fartskontroll i Solveien i forrige uke.

Nordstrand: Tre stykker var riktignok bare kilometeren unna å miste førerkortet. Heldigvis for dem slapp de unna med den største boten på 6500 kroner.

Feriestille

På morgenen mellom klokken åtte og halv ti satt politiet klare med laser og sjekket samtlige biler som kom kjørende i nordgående retning i Solveien ved Furubråtveien. Veien har fartsgrense på 30 kilometer i timen, men de fleste kjører langt fortere.

Torsdagsmorgen ble syv bilister bøtelagt for å ha kjørt for fort. Den største boten lød på 6500 kroner. Politet målte en toppfart på 53 kilometer i timen.

Speedometeret i bilen viser gjerne en fire-fem kilometer mer enn det vi måler, sier Ole Næss i politiet.

Flere fikk i tillegg gebyr for å kjøre uten bilbelte, og en ble anmeldt for å kjøre uten førerkort.

Flere fartskontroller

Også andre steder har det vært fartskontroller den siste tiden. På Abildsø ved bomstasjonen skrev politiet ut 12 forelegg og anmeldte én sjåfør. Den høyeste boten fikk en bilist som kjørte i 115 kilometer i 80-sonen. Boten kom på den nette sum av 7800 kroner. Da var vedkommende bare én kilometer fra å miste førerkortet.

Politiet kontrollerer jevnlig strekninger hvor det kjøres fort. Så det gjelder å holde et øye med fartssonekiltene i sommervarmen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere