Syvendeklassinger: – English is fun!

FORMELL STIL: Elevene på 7. trinn på Lysejordet skole drakk afternoon tea og fikk all undervisning på engelsk i en hel uke før påske. Foto: Privat

FORMELL STIL: Elevene på 7. trinn på Lysejordet skole drakk afternoon tea og fikk all undervisning på engelsk i en hel uke før påske. Foto: Privat

– Å være ikledd skoleuniformer hver dag ga hverdagen et snev av en noe mer formell atmosfære, og arbeidsinnsatsen har vært upåklagelig, sier rektor Ellen Bergsland på Lysejordet skole.

LYSEJORDET: Lysejordet skole hadde like før påskeferien engelsk-uke på 7. trinn.

Mandag morgen ble elevene møtt med britiske flagg i gangen og engelsktalende lærere. 65 syvendeklassinger stilte hver dag i britiske "skoleuniformer"; skjorte med slips og pene bukser eller skjørt. Også lærerne var kledd på engelsk vis.

– Mottoet for uken var "English is fun", og det var ikke vanskelig å etterleve dette – verken for elever eller lærere, sier rektor Ellen Bergsland til dittOslo og Ullern Avis.

Alt på engelsk

Etter en felles kick off mandag morgen med presentasjon av ukens timeplan, satte arbeidet i gang. Mange mål skulle nås, og programmet var variert.

– All undervisning har foregått på engelsk hele dagen, hver dag. Elevene har hatt flere økter med creative writing. De har laget digitale tegneserier, bakt scones til sin afternoon tea på skolekjøkkenet, lest engelske bøker og laget Book Reports, sier Bergsland.

– I tillegg har vi arbeidet spesielt med nye ord og begreper og laget egne “words & terms”-plakater. Vi har også en egen "Reading Race"-plakat i klasserommene, der elevene limer opp bilder av bøker de har lest med terningkast. På den måten inspirerer alle hverandre til lesing, sier hun.

Mer formelt

Etter endt engelskuke er nå klasserom og ganger pyntet med flotte elevprodukter. Tilbakemeldingene fra elevene er at dette har vært veldig gøy, ifølge rektor.

– Å være ikledd skoleuniformer hver dag ga hverdagen et snev av en noe mer formell atmosfære, og arbeidsinnsatsen har vært upåklagelig. Noe å ta med seg i skoleuniform-debatten kanskje? spør Bergsland.

Mer om Lysejordet skole:

Dette er de nye skolegrensene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag