RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor aktivitet: Det er mange personer og maskiner i gang for å bli ferdige med oppgradering av T-banens skinnegang. Bildet er tatt fra broen ved Manglerud.
Stor aktivitet: Det er mange personer og maskiner i gang for å bli ferdige med oppgradering av T-banens skinnegang. Bildet er tatt fra broen ved Manglerud. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

T-bane(arbeid) i rute

Mandag 16. august innføres vinterruter på T-banen. Derfor tåler oppgraderingen av linje 4 mellom Bergkrystallen og Helsfyr ingen forsinkelser.

LAMBERTSETERBANEN: Passasjerer på linje 4 har kjørt buss for bane siden 21. juni. Oppgraderingen skal være avsluttet søndag 15. august.

– Ja, arbeidet er nødt til åvære ferdig da. Vi har så langt ikke fått signaler om at det er dukket opp ting som kan bidra til forsinkelser, forteller Andreas Viseth, informasjonsrådgiver i Oslo T-banedrift.

Mindre støy

Stengingen av Lambertseterbanen skal vare totalt åtte uker.

– Når linje 4 åpner igjen, kan vi tilby nye ramper og universelt utformet adkomst til Høyenhall og Manglerud stasjoner, økt kjørekomfort, redusert støynivå og bedre sikkerhet. Hastigheten vil på sikt kunne økes fra 30 til 70 km/t når utbedringen er ferdig, lovet prosjektleder Truls Andersen til Nordstrands Blad like etter at arbeidet var påbegynt.

Rett inn på senter

163 millioner kroner er hittil brukt på oppgradering av Lambertseterbanen. Neste år fortsetter arbeidet.

Da står inngående spor og Ryen stasjon for tur. Etter 2011 er det planlagt at resten av strekningen mellom Ryen og Bergkrystallen rehabiliteres.

I tillegg skal Lambertseter stasjon bygges om og fremstå i ny drakt når det nye kjøpesenteret på Lambertseter åpnes i oktober. Arbeidene er i rute. Nylig ble den nye broen, hvor publikum kan gå rett fra stasjonen og inn på det nye senteret, heist på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere