RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

T-bane 4 var i gang igjen i dag etter åtte uker med buss for bane. Trafikken går nå som normalt, men en kortslutning kvart på åtte i dag tidlig forårsaket en del problemer i rushtiden.
T-bane 4 var i gang igjen i dag etter åtte uker med buss for bane. Trafikken går nå som normalt, men en kortslutning kvart på åtte i dag tidlig forårsaket en del problemer i rushtiden. Foto: Arkivfoto

T-banen i gang etter humpete start

T-bane linje 4 var i gang igjen fra Bergkrystallen i dag, men ikke helt uten noen startproblemer.

LAMBERTSETERBANEN: Etter å ha kjørt buss for bane i åtte uker, var det mange som gledet seg til å sette seg på T-banen helt fra Bergkrystallen i dag.

LES OGSÅ: Mer trøbbel for T-banen

Fra morgentimene gikk det på skinner, men så måtte T-banen melde ifra om tekniske problemer. Dermed ble det ventetid og fulle tog for mange av morgentimenes reisende.

LES OGSÅ: Ikke helt på skinner

– Det gikk veldig bra til å begynne med, men så ble det litt klabb og babb, forteller kommunikasjonssjef i Oslo T-banedrift, Bjørn Rydmark.

LES OGSÅ: Nå kan du ta banen hele veien

Kortslutning

Det var mellom klokken 07.45 og 08.15 at T-banen fikk problemer med strøm-leveransen mellom Bergkrystallen og Karlsrud.

– Vi måtte skifte spor og dermed måtte de reisende skifte plattform, dette gjaldt spesielt på Ryen stasjon, sier Rydmark. Stansen som varte i en halv time forårsaket dermed uregelmessigheter og forsinkelser i trafikken.

Defekt tog

Skyldes feilen de nye skinnene?

– Nei, det var et tog som hadde tekniske problemer og som klarte å kortslutte strømmen, forteller Rydmark som kan opplyse om at nå går trafikken helt som normalt igjen. Han har ingen grunn til å tro at de reisende skal oppleve noe liknende i morgen.

– Toget er tatt ut av trafikk og er brakt til verkstedet på Ryen, sier kommunikasjonssjefen og legger til at han var ute og snakket med de reisende i dag tidlig.

– De var lykkelige over at T-banen var igjen. Det gjenstår noen arbeider med stasjonene, så vi må bare be våre kunder om litt tålmodighet i noen uker. Men trafikken skal gå som normalt nå, avslutter Bjørn Rydmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere