T-banen i gang etter humpete start

T-bane 4 var i gang igjen i dag etter åtte uker med buss for bane. Trafikken går nå som normalt, men en kortslutning kvart på åtte i dag tidlig forårsaket en del problemer i rushtiden.

T-bane 4 var i gang igjen i dag etter åtte uker med buss for bane. Trafikken går nå som normalt, men en kortslutning kvart på åtte i dag tidlig forårsaket en del problemer i rushtiden. Foto: Arkivfoto

T-bane linje 4 var i gang igjen fra Bergkrystallen i dag, men ikke helt uten noen startproblemer.

LAMBERTSETERBANEN: Etter å ha kjørt buss for bane i åtte uker, var det mange som gledet seg til å sette seg på T-banen helt fra Bergkrystallen i dag.

LES OGSÅ: Mer trøbbel for T-banen

Fra morgentimene gikk det på skinner, men så måtte T-banen melde ifra om tekniske problemer. Dermed ble det ventetid og fulle tog for mange av morgentimenes reisende.

LES OGSÅ: Ikke helt på skinner

– Det gikk veldig bra til å begynne med, men så ble det litt klabb og babb, forteller kommunikasjonssjef i Oslo T-banedrift, Bjørn Rydmark.

LES OGSÅ: Nå kan du ta banen hele veien

Kortslutning

Det var mellom klokken 07.45 og 08.15 at T-banen fikk problemer med strøm-leveransen mellom Bergkrystallen og Karlsrud.

– Vi måtte skifte spor og dermed måtte de reisende skifte plattform, dette gjaldt spesielt på Ryen stasjon, sier Rydmark. Stansen som varte i en halv time forårsaket dermed uregelmessigheter og forsinkelser i trafikken.

Defekt tog

Skyldes feilen de nye skinnene?

– Nei, det var et tog som hadde tekniske problemer og som klarte å kortslutte strømmen, forteller Rydmark som kan opplyse om at nå går trafikken helt som normalt igjen. Han har ingen grunn til å tro at de reisende skal oppleve noe liknende i morgen.

– Toget er tatt ut av trafikk og er brakt til verkstedet på Ryen, sier kommunikasjonssjefen og legger til at han var ute og snakket med de reisende i dag tidlig.

– De var lykkelige over at T-banen var igjen. Det gjenstår noen arbeider med stasjonene, så vi må bare be våre kunder om litt tålmodighet i noen uker. Men trafikken skal gå som normalt nå, avslutter Bjørn Rydmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.