T-banen mistet bremsekraften

Det var en av de eldre, røde t-banevognene som mistet bremsekraften og kjørte inn i bufferen i enden av skinnegangen på Bergkrystallen søndag ettermiddag. Foto: Nina Schyberg Olsen

Det var en av de eldre, røde t-banevognene som mistet bremsekraften og kjørte inn i bufferen i enden av skinnegangen på Bergkrystallen søndag ettermiddag. Foto: Nina Schyberg Olsen

Søndag ettermiddag fikk politiet en dramatisk melding om at en buss og en t-bane hadde kræsjet på Bergkrystallen.

BERGKRYSTALLEN: De som kjenner de lokale forhold ved endeholdeplassen på Bergkrystallen, vet at det skal svært mye til for at en buss skal klare å treffe en t-bane her. Og heldigvis var det bare snakk om en buffer mot t-bane.

Bremseproblemer

- T-baneføreren hadde bremseproblemer og klarte ikke å stoppe. I svak hastighet kjørte han inn i bufferen i enden av skinnegangen, og på sambandet ble det til buss mot t-bane, forklarer polititbetjent Frank Olsson på Manglerud politistasjon til Nordstrands Blad kort tid etter ulykken.

Hendelsen fant sted like før klokken 14.30.

Kjørt på legevakten

Den høydramatiske meldingen som fikk flere politibiler og ambulanser til å rykke ut, ble raskt avdramatisert. En passasjer fikk likevel lettere skader etter sammenstøtet.

- Det var en eldre dame som mistet balansen og falt. Hun fikk lettere skader i beina og ble kjørt til legevakten, opplyser Olsson.

Tauet inn

Om det var bremsene eller glatte skinner som førte til ulykken var ikke kjent da Nordstrands Blad forlot åstedet søndag ettermiddag.

- Det får videre etterforskning vise. T-banen skal taues inn til tekniske undersøkelser, sier Olsson.

Den fikk av naturlige årsaker ikke lov til å kjøre nedoverbakkene mot Ryen på egenhånd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.