RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tobias og Leonora Larsen lærer justisminister Knut Storberget Fjellrev-sangen. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Tobias og Leonora Larsen lærer justisminister Knut Storberget Fjellrev-sangen. Foto: Anne Marie Huck Quaye

–Ta bussen, Knut

Det oppfordret miljøagentene Tobias og Leonora Larsen justisminister Knut Storberget og flere statsråder under miljøagentenes parade fredag.

SLOTTSPARKEN/SPIKERSUPPA: – Hvorfor kjører dere egentlig bil, spør Leonora Larsen. Niendeklassingen fra Majorstuen skole er ikke nådig med minister Storberget og hans kolleger, der de under miljøagentenes parade i dag tok imot politikerne for en prat før de forsvant videre i statsråd på slottet.

En opplagt ordfører Fabian Stang sa tydelig fra til de mange fremmøtte barna på slottsbakken :

– Se,der parkerer de bilene, se, brølte han ut.

Der han sto med sin flotte blå sykkel var han ikke videre imponert over at de dresskledde minstrene kom i bil til Miljøparaden.

Les mer om da Stang syklet sin vei i sinne her

Sorte biler kunne skimtes nederst ved slottsbakken, men disse kjørte raskt tilbake og parkerte lenger unna, etter en tydelig revurdering av hva som ville være best egnet entré.

Sikkerhetsgrunner?

Storberget fortalte at det var av sikkerhetsmessige grunner som gjorde det slik at de kjørte bil, men Leonora og bror Tobias ble ikke helt fornøyd med svaret.

– Jeg synes dere kan ta bussen jeg, når dere skal til kongen, foreslår Leonora.

Storberget lovte å ta med forslaget videre i statsråd.

Etter en aldri så liten innføring i fjellrev-dansen, fortsatte han videre oppover slottsbakken mot kongen sammen med de andre ministrene.

Fjellrever

– Vet dere hvorfor dere er her?

To jenter ser litt usikre på hverandre, og går sammen med rundt 4000 barn i Miljøparaden fra Slottet ned til Spikersuppa.

–Nei, jeg vet ikke, innrømerTorunn Hankø fra Casinetto barnehage. Etter Vilde og Torunn fulgte en haug med fjellrever og andre typer dyr og miljøvesener.

– Det er også isbjørner som er truet med utryddelse, sa en jente til Lokalavisen. Selv gikk hun med hjemmelaget fjellrevmaske, sammen med en gjeng andre barn.

Verdens miljøverndag

– Det er i anledning Verdens miljøverndag (5.Juni) at vi hvert år arrangerer en miljøparade, sier Linda Engestad i Miljøagentene om arrangementet. Den tidligere Blekkulf organisasjonen skiftet navn til Miljøagentene i 2004, og har siden det valgt å fronte miljøsaker blant barn og unge i alle aldre, med rundt 6000 enkeltmedlemmer.

– I morgen er vi i Frognerparken , men vi velger alltid å ta Miljøparaden en dag hvor alle barna kan delta gjennom skoler og barnehager, forklarte Engestad. Det bar videre til underholdning fro barna i Spikersuppa. Rusken var selvsagt til stede, og Marianne og Silje Fra Supermorgen underholdt.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere