RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta det rolig i dag

I dag er tusenvis av barn på vei til skolen, mange for aller første gang. Det er noe alle bør tenke over før de setter seg i bilen i dag, og selvsagt også i dagene som kommer.

Politiets årlige satsing, "Aksjon skolevei", pågår i tre uker fra skolestart. Manglerud politistasjon, blant annet i samarbeid med trafikkorpset i Oslo-politiet, satser mye på å være tilstede langs skoleveien i våre bydeler.

Ole Næss, trafikkansvarlig ved Manglerud politidistrikt, forteller i dagens Nordstrands Blad om farlige trafikkforhold ved skolestart. Det er alltid kaos i trafikken i dagene etter skolestart fordi nesten alle vil kjøre barna helt til skoleporten. Vi vil oppfordre de foreldre som har mulighet til å gå til skolen med barna i stedet for å ta bilen, opplyser Næss.

Det er en oppfordring vi håper følges av de som har mulighet til det. Eksperter råder foreldre, eventuelt andre voksne som kjenner barnet, om å gå sammen med barna også noen dager før skolestart. Det er riktignok litt sent nå, men slik kan de "gå opp løypa", trene seg på å være fotgjenger, og etterhvert klare å gå på egen hånd. En kan blant annet gå sammen med barnet først, så fem meter bak etterhvert, for å kunne følge med samtidig som barnet lærer seg til å følge med i trafikken og ta egne valg.

Dette er selvsagt ikke mulig å få til over hele byen, men mange steder er dette gjennomførbart. Og selv om mange er skeptiske til at akkurat deres barn skal klare dette, er det utvilsomt slik at skoleveien hadde blitt mye tryggere om også de yngste barna gikk selv til skolen.

Men alle vet at mange foreldre vil være i bilen med barna i dag, og da er det i hvert fall viktig å ta det rolig. Politiet vil følge opp med flere fartskontroller i skoleområdene de neste ukene. Fartssyndere i Solveien, Raschs vei og Høgåsveien skal ikke føle seg trygge, områdene rundt Østensjø-, Abildsø- og Bekkelaget skole vil også få ekstra oppfølging.

Vi vet at første dagen blir verst, så idag kommer vi til å være snille med folk. Vi ønsker å være tilstede for å veilede og dele ut advarsler i første omgang. Fra og med tirsdag derimot foretar vi ulike kontroller og da blir det bot eller gebyr om man bryter reglene, er budskapet fra Ole Næss, Gro Smedsrud og våre andre politifolk i dag.

I fjor ble det skrevet ut bøter og gebyrer for 190 000 kroner i løpet av de to første ukene etter skolestart bare i vårt distrikt.

Sure penger, men mye verre er det at barn hvert eneste skoleår blir skadd på vei til eller fra skolen, noen ganger er utfallet enda mer fatalt. La dette skoleåret bli et unntak her hos oss. Start heller hjemmefra fem minutter før hvis du vet du alltid får det travelt. God skolevei og vel hjem igjen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere