*Nettavisen* Nyheter.

Ta folket på alvor

Kjeltringene har til tider fritt spillerom i våre bydeler. Det kan de takke politikerne for. Manglende bevilgninger til politiet gjør at politiet er på etterskudd i sin kamp mot de kriminelle.

I dagens Lokalavisen Groruddalen kan du lese om to medlemmer ved et treningssenter på Furuset som ble rundstjålet for kredittkort, penger og mobiltelefoner. De mistenkte ble tatt på fersk gjerning, og ved hjelp av vekter ble det kontroll over situasjonen og politiet ble tilkalt.

Der var beskjeden nedslående. Politiet hadde ikke tid til å komme. Isteden for å bli innbrakt for forholdet, fikk de mistenkte anledning til å dele ut grove trusler til de som oppdaget forholdet. De skulle huskes av de kriminelle, og med den trusselen hengende i luften kunne de fire unge lovbryterne spasere ut etter 15 minutter som ble oppfattet som dramatiske og ubehagelige for alle tilsatedeværende. Øyenvitner sier at de som sto bak tyveriene og truslene ikke virket spesielt redde for politiet, og det hadde de i dette tilfellet altså heller ingen grunn til å være.

Stasjonssjef Espen Aas ved Stovner politistasjon er en kar vi kjenner som en ytterst profesjonell politimann. Han uttaler at denne historien river i politihjertet. Han understreker samtidig at de var på plass etter 25-30 minutter, men da var naturlig nok fuglene fløyet.

Hadde Stovner disponert over flere ressurser ville de kunne vært på pletten med en gang. Etter vårt syn er det svært viktig, ikke minst forebyggende, at kjeltringer som blir tatt på fersken ikke rolig kan rusle vekk. De skal ikke kunne satse på at politiet uansett ikke kan komme. Det er klart at når det er mange ting som skjer på en gang, så må en være forberedt på at politiet må prioritere. Dette var jo ingen akutt situasjon hva liv og helse angikk.

Likevel er det slik at kriminelle hendelser som skjer på offentlig sted sprer utrygghet hos de som ser hva som skjer. Det skapes et inntrykk at av de kriminelle har regien, og rettsfølelsen svekkes. Det er politikernes ansvar å ta signalene fra folk på alvor, og sette av nødvendige ressurser slik at politiet kan være raskt på pletten når folk utsettes for kriminalitet, ikke minst på offentlige steder i Groruddalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag