RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta grep om egen helse på Stovner!


Prosjektleder Hanna Hatlehol og leder i Helse-og sosialkomiteen Tore Ludt sto for den høytidelige åpningen.
Prosjektleder Hanna Hatlehol og leder i Helse-og sosialkomiteen Tore Ludt sto for den høytidelige åpningen. Foto: Foto: Hilde May Pettersen
Bor du i Bydel Stovner og har lyst til å ta et tak for egen helse? Hjelpen er nær! Stovner frisklivs- og mestringssenter er i gang på Haugenstua.

HAUGENSTUA: Stovner frisklivs- og mestringssenter har tilbud til mennesker som ønsker å endre sin livsstil med tanke på kosthold, fysisk aktivitet eller røykeslutt.

Del på Facebook

Senteret kommer også til å tilby mestringskurs knyttet opp mot temaer som berører mental helse, kosthold, livsstilsendring og diabetes.

Stovner frisklivs- og mestringssenter ligger på Haugenstua, men tilbudet gjelder beboere i hele Bydel Stovner. Tiltaket er støttet med midler fra Groruddalssatsingen og Områdeløft på Haugenstua.

Frisklivsresept

Noen av tilbudene på Stovner frisklivs- og mestringssenter er rettet mot mennesker som ønsker å gjøre endringer i forhold til kosthold, fysisk aktivitet eller røykeslutt.

For å benytte seg av denne delen av tilbudet må man kontakte fastlegen sin som skriver ut en frisklivsresept dersom tilbudet synes relevant.

– En slik frisklivsresept inneholder motivasjonssamtaler, gruppertilbud med fysisk aktivitet, endring av kosthold og røykeslutt, opplyser informasjonskonsulent Hilde May Pettersen i Bydel Stovner.

Mestringskurs

– I løpet av høsten vil Stovner frisklivs- og mestringssenter også tilby mestringskurs knyttet opp mot temaer som berører mental helse, kosthold, livsstilsendring og diabetes. Dette er kurs man kan delta på uten frisklivsresept, fortsetter Pettersen .

Levekårsutfordringer

– Bydel Stovner har en sammensatt befolkning kulturelt og sosialt, og det er derfor behov for kultursensitive tiltak hvor vi ser på livsstilssykdommer og levekårsutfordringer i en større sammenheng for de som har behov for det. Vårt mål er å kunne tilby alle som har behov for det et skreddersydd og individuelt tilpasset opplegg som stimulerer til endring av livsstil og økt mestring. Vi ønsker å medvirke til bedring av levekår gjennom en helhetlig tilnærming fra mange av bydelens tjenester, sier Pettersen.

Økt fokus på folkehelse

Nasjonale helsemyndigheter har oppfordret til økt fokus på folkehelseutfordringer gjennom blant annet frisklivssentraler som jobber med endring av kosthold, fysisk aktivitet og røykeslutt.

Spesielt fysisk aktivitet har god dokumentert effekt for en rekke ulike sykdommer og risikofaktorer, både fysiske og psykiske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere